Вхід | Реєстрація

У День села відкрили спортзал

У День села відкрили спортзал

У суботу, 29 вересня, мешканці Могилівської громади святкували День села. Свято тривало протягом дня.
Урочистості розпочалися об 11 годині. Програма складалася з привітань та нагородження кращих мешканців громади, учасників «Петриківського дивоцвіту» головою Могилівської ОТГ Валерієм Дружком, а також з виступів місцевих аматорів сцени, вшанування хвилиною мовчання загиблих односельців, промовистого слова землячки Лесі Степовички з Дніпра — поетеси, перекладачки, прозаїка, члена національної спілки письменників та спілки журналістів України. Леся презентувала написаний нею гімн Могилеву. Крім цього, на місцевому стадіоні проходили змагання з міні–футболу між гравцями вулиць, спортивні розваги, шахматний турнір, конкурс малюнку на асфальті.

Окреме слово — про виставкові експозиції, які розташувались на території перед Будинком культури. Ціла алея домашньої випічки і всяких смаколиків розгорнулась перед гостями. Учні 2–11 класів Могилівської школи і пригощали солодощами, і продавали їх. Те, що наторгували, дітлахи використають на потреби свого класу. Велике значення для дітей і дорослих мало естетичне оформлення своїх «столів достатку». У цьому дітям активно допомагали батьки. І, за рішенням громади, найкраще оформлення їстівної виставки було в п’ятикласників (класний керівник — Анатолій Динька) та одинадцятикласників (класний керівник — Алла Тарасенко). За свої старання переможці отримали грамоти.

Поруч розташувались і дорослі ятки. Чого тут тільки не було: випічка, м’ясні страви, торти, вареники, холодці. Кожен колектив Могилівської громади дуже постарався. Своєю продукцією пригощали колективи двох шкіл, двох дитсадків, сільської ради, терцентру, КП «Джерело» та інші. Гості свята могли поласувати смачними кашею та борщем, які наварила відома в Могилеві жителька, депутат сільської ради Тетяна Мізь. Були і шашлики, і жарені перепели. Місцеві майстрині представили свої вишивані роботи.

У 2 години дня відбулася ще одна значима подія для могилян. Після капітального ремонту в Будинку культури відкрили спортивний зал для населення громади. На  ремонт спортзалу було витрачено 3 500 000 гривень. З них 1 900 000 — із державного бюджету за програмою соціально-економічного розвитку, за сприянням нардепа Олега Кришина, решта коштів — із бюджету Могилівської громади. Ремонт спортзалу здійснювало ТОВ «Афіна-Центр» (Дніпропетровська область) протягом 7 місяців. Усі бажаючі тепер зможуть займатися волейболом, футболом, тенісом, більярдом, фітнесом. Є спортивні тренажери, окремі душові кабіни. У Могилеві спорт люблять, тож це — гарний подарунок. Символічну стрічку на відкритті спортивного залу перерізали народний депутат України Олег Кришин, депутат обласної ради Гошгар Мухтаров та голова громади Валерій Дружко. Пізніше почесні гості вручили багато подарунків і грамот активістам, довгожителям громади. Перед присутніми гурт «Козачата» Могилівської ЗОШ І-ІІ ступеня (керівник — Світлана Машура) виконали танок «На вигоні», де показували свою козацьку вправність.

Після відкриття спортивного залу відбувся шоу–концерт «Феєрія танцю» від творчої студії Вікторії Травінської. Далі — караоке від Віталія Шкурацького. Після цього на святкуючих чекали фаєр–шоу та святкова дискотека. День села в Могилівській громаді відбувся за фінансової підтримки місцевих підприємців та керівників агроформувань.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2018, 16:13 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації