Вхід | Реєстрація

Флешмоб від кобеляцьких бібліотекарів

Флешмоб від кобеляцьких бібліотекарів

З нагоди професійного свята працівники районної книгозбірні провели акцію, що покликана залучити жителів міста до читання книг.

30 вересня в нашій державі відзначають Всеукраїнський день бібліотек. Працівники районної книгозбірні теж долучились до цього заходу. У минулу п’ятницю поряд із приміщенням бібліотеки вони встановили напис «Я люблю бібліотеку». Кожен бажаючий мав можливість сфотографуватися біля цього напису та завітати до книгозбірні і обрати собі книгу для читання. Напис виготовив художник бібліотеки, який займається оформленням усіх виставок, Володимир Вовченко.

З нагоди професійного свята бібліотекарів привітали голова райдержадміністрації Таміла Шевченко, заступник голови райради Оксана Гордійко та завідувач сектору культури і туризму Марія Кириченко. Вони вручили винуватцям свята квіти і грамоти.

Музичні вітання бібліотекарям підготували артисти художньої самодіяльності району.

Як розповіла директор централізованої бібліотечної системи Галина Мосієнко, на сьогоднішній день на території району функціонують 45 книгозбірень, із них дві — районні: дитяча і доросла. У бібліотечній системі задіяні 57 працівників. Книжковий фонд налічує більше 500 000 примірників. Відвідувачами бібліотек у основному є люди середнього і старшого віку. Молодь буває на масових заходах.

У районній бібліотеці для дорослих діє правовий клуб «Феміда», що заснований спільно з Бюро безоплатної правової допомоги, у дитячій бібліотеці — театральний гурток.

— Хочу відмітити, що в останні роки стали більше цікавитися книгами, надрукованими українською мовою, — говорить Галина Мосієнко. — У районній бібліотеці можна познайомитись із виданнями місцевих авторів. До речі, ми тісно співпрацюємо з громадською організацією «Літератор». У читальному залі постійно проходять презентації книг її членів.

Зі слів головного бібліотекаря району, книжковий фонд застарів на 50 відсотків. За 9 місяців цього року він поповнився 2200 книгами. Багато творів дарують читачі й відвідувачі бібліотеки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації