Вхід | Реєстрація

У Жуках ремонтують клуб і запрошують інвесторів

У Жуках ремонтують клуб і запрошують інвесторів

Сільський голова обіцяє максимальне сприяння підприємцям, які відкриють бізнес і створять нові робочі місця в Жуках і Рубанах.

Про те, що в невеличкому селі Жуки ремонтують занедбану будівлю колишнього сільського Будинку культури, ми вже писали неодноразово. Нагадаємо, що споруда була здана в експлуатацію в далекому 1991 році. Потім, через пошкодження даху, приміщення колишнього клубу почала заливати дощова вода. І його взагалі перестали експлуатувати. Місцеий фермер Микола Жук виділив кошти для ремонту даху, але було запізно. Відновлення потребували уже й стіни та кімнати.

І ось у 2017 році почався новий етап у житті жуківського клубу. Знову були виділені кошти для проведення в ньому ремонту. І знову не обійшлося без Миколи Жука. Цього разу він надав фінансування в рамках свого депутатського фонду. Микола Григорович та його син Сергій є депутатами Полтавської обласної ради.

У 2017 році на ремонт виділили мільйон гривень, у поточному додали ще півмільйона. Роботи тривають. До кінця року будуть готові прийняти людей кілька приміщень. Окрім того, біля Будинку культури є котельня на твердому паливі. Так що приміщення будуть обігріті в холодну пору року.

За словами жуківського сільського голови Олега Охріменка, отриманих півтора мільйона гривень не вистачить для того, щоб Будинок культури був повністю відновлений. Але він сподівається, що фінансування ремонтних робіт депутати продовжать і в 2019 році. Але не лише ця проблема турбує керівника мівсевого самоврядування.

Олег Охріменко говорить:

— Думаю, що будівлю, дякуючи Богу і людям, ми відновимо. Плануємо, щоб це був такий собі культурно-оздоровчий центр. Щоб люди приходили не лише на концерти та заняття гуртків художньої самодіяльності, а й займалися тут фізкультурою. Для цього в деяких приміщеннях встановимо тренажери, більярдний стіл. Але й це ще не все. Уже зараз потрібно добряче задуматися над двома важливими нюансами. Перший — як утримувати таку велику будівлю? Другий — хто ходитиме в цей клуб? Адже наша сільська рада не є фінансово дуже багатою. Та й люди із Жуків виїжджають на роботу в Полтаву, Кременчук, а то й закордон. Отже, нам конче потрібні інвестори — підприємці, які відкриють у Жуках якесь виробництво. Це може бути невеличкий швейний цех, взагалі — будь-який легальний бізнес. Ми можемо надати в оренду приміщення цього ж Будинку культури. У ньому є дві кімнати площею по 70–80 «квадратів», виставили на аукціон право оренди на колишні господарські двори у Жуках і Рубанах. У Рубанах — це близько 11 гектарів землі, у жуках — сім. У нас є Генплан території, зараз докладаємо максимум зусиль для того, щоб виготовити документи по оцінці наших земель. Словом, робимо все, аби у потенційного інвестора не було в Жуках ніяких проблем. І «шкуру дерти» не будемо. У тому ж клубі можна платити мінімальну оренду і проводити благоустрій території. І цього, разом із новими робочими місцями, уже буде достатньо».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2018, 12:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації