Вхід | Реєстрація

«Богатирські розваги» беруть тайм-аут

«Богатирські розваги» беруть тайм-аут

Традиційні змагання із силового екстриму, що шість років поспіль проводились у Кобеляках, вирішили призупинити.

Ідея провести турнір силачів виникла у двох кобеляцьких спортсменів Романа Горбенка і Юрія Чернявського. Уперше змагання з силового екстриму відбулись у 2012 році. Їх присвятили визволенню Кобеляцького району від фашистських загарбників. Місцем для проведення турніру обрали хокейний майданчик, що в мікрорайоні Солонці. Переможцем перших розваг став їх співорганізатор Юрій Чернявський.

Потім змагання переносили на День Незалежності, а в минулому році їх провели аж на Покрову, 14 жовтня. Організаторам фінансово допомагали то міська рада, то райдержадміністрація. Також спонсорами виступали місцеві підприємці. За роки проведення у середньому в турнірі брали участь вісім силачів. У 2017‑му учасників було лише п’ять. Перемогу в розвагах здобув Олег Янович. Стати найсильнішим серед учасників йому вдалося з третьої спроби. До речі, «Богатирські розваги» користувались шаленою популярністю серед жителів міста й району.

Цього року «Богатирські розваги» не відбудуться. І на це є кілька причин.

Як розповів Роман Горбенко, виникли проблеми з учасниками. Виявилось, що для силачів, які готові позмагатись, організатори готують надзвичайно складні завдання.

— Згідно регламенту, спортсмен має перекинути покришку вагою 240 кілограмів, перенести такої ж ваги металеве коромисло, підняти 85‑кілограмову колоду, виконати станову тягу (225 кілограмів) та відбуксирувати автомобіль, що важить 2,5 тонни, — говорить Горбенко. — Такі правила були завжди. Не дарма ж турнір називається «Богатирські розваги». Це не веселі старти для школярів. У ньому міряються силами дужі чоловіки. Таких учасників ми майже не знайшли.

Також, зі слів організатора, жодної ініціативи не проявили органи місцевого самоврядування. Тобто, ні міська, ні районна влади не запропонували допомоги в організації і фінансуванні турніру.

Отож, організатори вирішили взяти перерву. Тому цього року кобелячани не побачать змагання силачів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 жовтня 2018, 10:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації