Вхід | Реєстрація

Народний депутат Артем Вітко: «Зі шкільної лави кується любов до України»

Народний депутат Артем Вітко: «Зі шкільної лави кується любов до України»

Напередодні Дня вчителя у кількох школах і профтехучилищах Чутівського, Карлівського, Машівського, Новосанжарського, Козельщинського та Кобеляцького районів побував народний депутат України, екс-комбат Артем Вітко. Він привітав педагогів із професійним святом і вручив їм подарунки.

 

Учитель вкладає у дитину свою душу

– Це – найвідповідальніша професія, – наголошував народний обранець. – Бо із самого початку вчитель вкладає у дитину свою душу та серце. І ліпить з неї фактично, як із пластиліну, майбутнього достойного громадянина. Від цього залежить доля країни, її обороноздатність, мир і спокій, яким буде хліб на нашому столі, достаток у кожній родині і загалом у країні.

– Із деяким скептицизмом йшла на цю зустріч, – зізнається заступник директора з виховної роботи Чутівського ПТУ № 55 Світлана Маливка. – Адже політики останнім часом розчаровують дуже сильно. Втім, вважаю, за такими молодими енергійними людьми, як Артем Вітко – майбутнє. Маємо, врешті, вирватися із кола постійних негараздів.

Директор Вільхуватської ЗОШ І-ІІ ступенів Чутівського району Світлана Гусар розповіла, що коли почали ремонтувати шкільний спортзал, не вистачило коштів. Втім, завдяки сприянню Артема Вітка, роботу завершили вчасно. Опорному ж закладу «Кобеляцький ліцей № 2 ім. О.Гончара» народний депутат подарував телевізор.

– Якраз стане нам у нагоді, адже нині оновлюємо матеріально-технічну базу, – пояснює директор Світлана Ніколенко. – Імпонує, коли народні депутати не цураються іти до людей і пояснюють, що відбувається у державі, бо ЗМІ не завжди надають достовірну інформацію.

 

«Люблю таких позитивних і динамічних людей»

– Я познайомився із Артемом Вітком, коли він очолив Всеукраїнську асоціацію працівників профтехосвіти, – говорить директор Карлівського ПТУ № 50 Ігор Іщенко. – Часто до нього звертався. Знайшов підтримку і розуміння. Приємно, що депутат завжди виконує свої обіцянки.

У Чутівському ПТУ № 55 десять років тому навчалося 300 чоловік. Сьогодні ж – лише 150. Його директор Вікторія Балясна бідкається, що молоді люди не поспішають здобувати освіту, а намагаються якнайшвидше знайти роботу за кордоном. Втім, вона, як керівник, створює максимально комфортні умови для дітей, які все ж обирають робітничі професії.

– 14 років тому тут був жах, – пригадує вона. – Своїми силами робили ремонти. Зараз у нас тепло, гарно годують, стипендію платять. Все своїми силами. Гроші заробляли і сюди вкладали. Артема Вітка бачу вперше. Мені сподобався. Люблю таких позитивних і динамічних людей. Грамотний молодий політик.

Артем Вітко має полтавське коріння, із родини військових. Його прадід – родом із Кошманівки Машівського району, дід і батько – із Нових Санжар. У 31-річному віці очолив добровольчий батальйон. Звільняв Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, дійшов до Луганська.

– Що таке справжня любов до України – знаю із власного досвіду, – каже екс-комбат. – Гартується вона в екстремальних умовах, як нині на Донбасі, а починає куватися зі шкільної лави. Тому честь і хвала педагогам, які виховують справжніх патріотів Вітчизни. Вірю, вони збудують вільну, мирну і заможну державу.


Автор: Антон Васін, журналіст
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації