Вхід | Реєстрація

Не лише про футбол

Не лише про футбол

Автор цієї статті, як і мільйони його співвітчизників, є давнім і палким уболівальником колись славної футбольної команди із міста Києва. Уже досить давно «Динамо» зі столиці України по праву вважали найсильнішим футбольним клубок колишнього Радянського Союзу. І навіть у тоді ще не об’єднаній Європі про «динамівців» і їх визначного тренера Валерія Лобановського говорили із пошаною. Суперники їх відверто побоювалися. А які імена дав клуб «Динамо» футбольному світові: Блохін, Беланов, Шевченко — це лише прізвища володарів найвищої індивідуальної відзнаки «Золотий м’яч». Кубок Кубків та Суперкубок УЄФА та команда вигравала. А скільки позитиву отримали мільйони українців, споглядаючи, як київське «Динамо» буквально знищує іспанську «Барселону» — 7:0 за результатами двох матчів. Було ж і таке.

Що ми маємо зараз? Печаль, печаль і ще раз печаль. «Динамо» уже давно втратило статус кращої команди України. Він, цей статус, цілком справедливо перейшов до донецького «Шахтаря». «Динамо» вже ніхто в Європі не те, що не боїться, а навіть не поважає. Так, хтось із старшого покоління ще пам’ятає про колишні успіхи. Але то — історія. Сьогодення є зовсім іншим. І воно кожного дня нагадує, що в столиці України є команда під назвою «Динамо», яка погано грає у футбол і програє не те, що «Барселоні», а навіть заштатним клубам із зовсім не футбольних країн.

Усе це — правда. Але не дивлячись на постійні невдачі колись хорошої футбольної команди, ми продовжуємо за неї уболівати. І сподіваємося на її успіх. Хоч і розуміємо, що без якихось кардинальних змін, без зміни власника клубу, головного та інших тренерів, цілої купи гравців, ніякого покращення гри не буде. А буде лише гірше, гірше і гірше. Розуміємо, але вдіяти нічого не можемо.

Споглядаючи за швидкою деградацією колись сильної, а зараз просто нікчемної футбольної команди, з’являються аналогії із ситуацією у колись сильній, потужній і багатій державі під назвою Україна. У країни, у якій ми з вами живемо, теж є славна історія. Вона ще недавно була індустріальною, мала потужну промисловість, виплавляла сталь, чавун, будувала різні машини, турбіни, трактори, ба, навіть літаки та космічні кораблі. Люди, які жили в цій країні, якщо й не були суперзаможними, то жебраками їх ніхто назвати не смів. У всякому випадку, у субсидіях потреби не було.

Зараз ця держава на наших очах стрімко деградує. Уже ніхто в Європі і світі не вважає її потужною і сильною. Так — сировинний придаток із гарним кліматом, що підходить для виробництва сільськогосподарської сировини.

Але ми її любимо. І сподіваємося на її відродження, як сподіваються вболівальники «Динамо» із Києва. Без особливої надії, але сподіваємося. А нас, як і прихильників колись славного футбольного клубу, загодовують безглуздими і нічим не підкріпленими байками про майбутнє покращення.

Але майбутнє — то щось ефемерне. Його, майбутнього, немає. Є лише сьогодні із спогадами про славне минуле.

Та є й різниця між Україною і футбольним клубом. У першому випадку господарем отого нещастя під назвою «Динамо» є приватний власник. У другому випадку — народ, тобто — ми з вами, мільйони українців. І, в принципі, саме ми можемо змінити і президента клубу, і головного тренера, і купу гравців.
Навесні нам, власникам, нібито нададуть можливість провести зміни. Одна лише біда — керувати і грати рвуться одні лиш «суркіси».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2018, 09:16 | Полтавщина | Редакційна
1. orakul / 13 жовтня 2018, 12:30
"«Динамо» зі столиці України по праву вважали найсильнішим футбольним клубок колишнього Радянського Союзу" Ганьба совку! "У країни, у якій ми з вами живемо, теж є славна історія. Вона ще недавно була індустріальною, мала потужну промисловість, виплавляла сталь, чавун, будувала різні машини, турбіни, трактори, ба, навіть літаки та космічні кораблі. Люди, які жили в цій країні, якщо й не були суперзаможними, то жебраками їх ніхто назвати не смів. У всякому випадку, у субсидіях потреби не було." СЛАВА УКРАЇНІ! Филон - агент Кремля. Ганьба! "«Перемога родила Зраду
Зрада родила Ганьбу
Ганьба родила Геть
Геть родив Гідність
Гідность виявилась бездітною." (Євагеліє від Вятровича)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації