Вхід | Реєстрація

Шахраї стають вигадливішими

Шахраї стають вигадливішими

Шахрайство, поряд із дрібними крадіжками, стає справжнім лихом для українців, незалежно від регіону їх проживання. Жертвами шахраїв стають як бізнесмени із мегаполісів, так і звичайні дідусі та бабусі із маленьких сіл. З кожним роком зловмисники стають все вигадливішими, знаходячи нові й нові способи видурити гроші в довірливих громадян. Єдиний перевірений і стовідсотковий спосіб не стати жертвою — раз і назавжди відмовитися від попередньої оплати за товар чи послугу.

Протягом останнього тижня жертвами шахраїв знову стали кілька мешканців Кобеляцького району. Дехто з людей не дорахувався одразу кількох десятків тисяч гривень. Гроші видурили, обіцяючи дешевше продати ліки, іграшки та оргтехніку.

Так, одна із жительок району замовила в інтернет-магазині ліки. Товар їй поставили вчасно і заплатила жінка за нього дешевше, у порівнянні із цінами, що пропонували інші постачальники. А потім до неї через кілька днів зателефонували із цього ж магазину. І запропонували придбати більшу партію медикаментів із величезною скидкою. Менеджер запевняв, що у них проводиться грандіозний розпродаж товару. І через цю акцію ліки можна купити дуже дешево. Жінка, яка вже не мала сумнівів у порядності продавця, не замислюючись, перерахувала двадцять тисяч гривень. А далі все було за класикою жанру — телефон у продавця вже був відключений.

Інші люди через сайт оголошень OLX спробували придбати три дитячі автомобільчики вартістю 6 тисяч гривень. Результат був аналогічний першому наведеному випадку.

Також шахраям було перераховано 13 тисяч гривень за принтери.

Поліцейські вчергове попереджають, громадян про необхідність відмовитися від практики попередньої оплати за товар. Краще заплатити вже після його отримання. Це буде трішки дорожче, але є єдиною і стовідсотковою гарантією того, що ви не станете жертвою шахраїв.

Злочинці з кожним днем стають все вигадливішими. Вони навіть готові йти на деякі ризики. Досить часто буває так, як у першому згаданому в цьому матеріалі випадку. Шахраї дійсно поставляють придбаний товар. Роблять це оперативно і за низькою ціною. Таким чином вони досягають двох цілей: по-перше, притуплюють пильність своєї майбутньої жертви, по-друге, отримують нових потенційних клієнтів. Адже люди пишуть схвальні відгуки в Інтернеті, розповідають про «гарну» фірму своїм знайомим. І, самі того не підозрюючи, рекламують шахраїв. А ті, пожертвувавши відносно невеликою сумою, пропонують скористатися їх послугами знову. І цього разу видурюють більше коштів.

Отже, не робіть попередню оплату, навіть інтернет-магазинам, послугами яких ви уже користувалися.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2018, 17:50 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації