Вхід | Реєстрація

Ця безкінечна історія про кар’єри

Ця безкінечна історія про кар’єри

Після нетривалого затишшя, знову виник скандал навколо незаконного видобутку глини. Цього разу корисні копалини вивозять працівники фірми «Ростдорстрой» — тієї самої, що будує автодорогу Полтава — Олександрія.

Про це редакцію повідомив депутат Бутенківської об’єднаної громади Павло Гунжель. Він відомий читачам «ЕХО» своєю принциповою позицією у питаннях незаконного видобутку корисних копалин. Зараз Павло Гунжель повідомляє про те, що глину і пісок видобувають на території Бутенківської громади, поряд із селом Комунар, що неподалік Дрижиної Греблі, та поблизу мосту через річку Кобелячок.

Гунжель розповів:

— Згідно з інформацією, яку я перевірив особисто, незаконний видобуток корисних копалин проводили в період із 5‑го по 7 жовтня. Потепліло, засяяло осіннє сонечко, шляховики знову вийшли на свій незаконний промисел. Копали в різних місцях. Займаються цим працівники «Ростдорстрою». У всіх трьох випадках я повідомив про злочин на номер 102. Але в мене виникає підозра, що хтось із правоохоронців «зливає» інформацію будівельникам. Працівники поліції, як правило, приїжджають на вказане мною місце хвилин через двадцять. Це — досить оперативна реакція. Але через 10 хвилин після мого дзвінка будівельники швидко зникають із незаконного кар’єру. Не інакше, як їх попереджають. Не думаю, що цим займаються поліцейські Кобеляцького райвідділу. Швидше за все, крадіїв інформують із Полтави.

— Крім того, Гунжель розповів, що із ним зв’язалися працівники «Ростдорстрою». Вони прохали не викликати поліцейських. Павло Олександрович говорить:

— Мені кажуть: «Дай нам хоча б тиждень покопати». А я відповідаю: «Отримуйте ліцензію — і копайте, хоч і рік». Моя позиція така — місцева громада повинна отримати від будівельників, які користуються надрами на її території, усе, що можна за законом. А наскільки мені відомо, «ростдорстроївці» не виконують навіть своїх зобов’язань за сумнівною соціальною угодою, заключеною із Бутенківською громадою.

Між тим, голова Бутенківської громади Микола Скрильник спростував інформацію, надану Павлом Гунжелем.

Він говорить:

— Я не знаю, яких зобов’язань перед Гунжелем не виконав «Ростдорстрой». Можливо, якихось особистих? А перед Бутенківською громадою шляховики свої обов’язки виконують. Фірма «Ростдорстрой» збудувала в Дрижиній Греблі дорогу протяжністю 1 кілометр 200 метрів. А це — кілька мільйонів витрат.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2018, 16:50 | Кобеляки | Цікаве
1. orakul / 13 жовтня 2018, 14:13
" вивозять працівники фірми «Ростдорстрой»" А ще це воно таке, впять зрада? А Гунжель, весь такий бдітєльний патріота, каже «Отримуйте ліцензію — і копайте, хоч і рік». Як це так? Як це агресор буде тут щось копати?
2. Slavko / 31 жовтня 2018, 17:43
Павло, я також неодноразово підозрював, що ПОЛТАВСЬКА 102 «ЗЛИВАЄ» мої ДЗВІНКИ і це було саме в тих випадках, коли КОБЕЛЯЦЬКИЙ ВПГУНП «КРИШУЄ» АБО МАЄ МЗДУ ВІД ДІЯЛЬНОСТІ ДЕЯКИХ ОСІБ ! Як же паскудно це розуміти !!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації