Вхід | Реєстрація

Екс-поліцейського оштрафували за корупцію

Екс-поліцейського оштрафували за корупцію

Провина колишнього співробітника поліції полягає в тому, що він не подав вчасно декларацію про доходи.

Кобеляцька місцева прокуратура повідомляє, що до адміністративної відповідальності притягнуто колишнього працівника сектору реагування патрульної поліції. Правопорушення, яке вчинив екс-поліцейський, вважається корупційним діянням. І, згідно із санкцією частини першої статті 172–6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю), колишній служитель закону заплатить штраф у розмірі 850 гривень.

У чому ж полягає правопорушення? Справа в тому, що вже після звільнення із органів внутрішніх справ, колишній поліцейський, на вимогу Закону України «Про запобігання корупції», мав подати електронну декларацію про доходи за той період, коли він ще працював у поліції. Чоловік, врешті-решт, декларацію подав, але не у встановлені строки. Це виявили працівники прокуратури. Був складений протокол про адміністративне правопорушення, порушник заплатить штраф.

У принципі, через подібну забудькуватість наразитися на протокол і стати корупціонером можуть тисячі чиновників та депутатів. Хоча, згідно із даними місцевої прокуратури, це правопорушення є першим виявленим за період із 2015 року.

 

P.S. Боротьба із корупцією — це, звичайно, добре. Але скажемо прямо: по-справжньому корупційних діянь, у тому числі і пов’язаних із поданням електронних декларацій, у Кобеляцькому та інших районах набагато більше. Ми про це навіть на сторінках «ЕХО» писали. Але не всі газету читають.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2018, 14:02 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації