Вхід | Реєстрація

Учителі відзначали своє професійне свято

Учителі відзначали своє професійне свято

На Приоріллі свято освітян широко і урочисто відзначали двічі — у Царичанській райдержадміністрації і в опорній школі. Урочистості відбулися напередодні календарної дати.

У красиво оформленій малій залі адміністрації свято назвали «Високий поклик душі», з участю керівників району, начальників відділів РДА, сільських голів, директорів, заступників та педагогів Молодіжнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Цибульківської ЗОШ І-ІІ ступенів, Новопідкрязького дитсадка «Казка», агроліцею, ветеранів–освітян.

Зустріч проходила в неформальній обстановці: з привітаннями, творчими виступами, спогадами, традиційними нагородами. Очільники району Олена Бакуліна та Світлана Горбачова вручили багатьом присутнім грамоти та сертифікати на грошову винагороду. Начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталія Полупанова відзначила в промові те, що колеги заслужено користуються визнанням за впровадження інноваційних нестандартних методів у справі навчання дітей. Між виступами, спогадами присутніх вітали піснями Юлія Задорожня, вихованці гурту «Лайм–Некст», Андрій Мельник. Окремим цікавим блоком відбувалися виступи юних акторів театру мініатюр «Селфі» Молодіжнянської школи, переможців обласного конкурсу «Z–ефір». Їхній виступ «Є у школі і будні, і свята» приніс присутнім сміх і задоволення. А керівники театру мініатюр, педагоги Тетяна Сірко і Наталія Цуканова, виступили ще креативніше. Назвавши себе блогершами Тетяною та Наталкою, вони провели вокально–поетичний вернісаж «Вчительки, мікрорайону нашого жительки», де було багато жартів, пісень, віршів. Насамкінець «створили» дотепний пам’ятник сучасному вчителю (роль виконав Юрій Цуканов). На «пам’ятнику» був олімпійський факел, як символ цілеспрямованого педагога з палаючим, як олімпійський вогонь, серцем; рятувальний круг — сучасному вчителю доводиться часто рятувати учнів у шкільних ситуаціях; в’язка бубликів на шиї і чашка, як символ того, що вчитель має говорити з учнями «по душам», по довірі. Також сучасний вчитель повинен розбиратися у тонкощах гаджетів, уміти кататися на роликах і мати велике серце, повне любові до дітей. Укінці присутні усім загалом заспівали пісню про своє професійне свято.
Дуже гарне свято відбулося наступного дня і в Царичанській опорній школі. Шкільну актову залу заповнили освітяни з усієї громади. Спочатку колег привітав Сергій Китайгора, начальник відділу освіти, далі запрошені почесні гості — керівники району, громади, депутати — нагородили педагогів грамотами, грошовими винагородами та квітами. А представник нардепа Олега Кришина Ігор Пилявець оголосив про подарунки, які кожен вчитель і вихователь установ громад отримає цього дня — набори канцелярії, потрібні у роботі. Загалом цього дня було відзначено понад 30 освітян шкільних і позашкільних установ.
У святковій програмі були поєднані і концертні номери, і відеосюжети на мультимедійному екрані, де були і жартівливі та хвилюючі моменти. Цікаво було слухати вітання від педагогів — ветеранів, переглядати світлини, творчі виступи вихованців дитячого садка «Берізка», дотепні жарти на тему шкільного життя педагогів та учнів Бабайківської школи, пісенну композицію про роботу педагогів, учителів опорної школи Олени Гаражі та Оксани Патинки разом із учнями та багато іншого.

— Учитель проходить крізь час, а час — крізь нього. І ця круговерть — вічна. І доти буде жити Україна, поки живуть у ній учителі, — так вважає сучасний освітянський загал.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації