Вхід | Реєстрація

Підлітки зірвали металеву огорожу на дитячому майданчику

Підлітки зірвали металеву огорожу на дитячому майданчику

Як це часто буває: гуляють собі увечері підлітки, а свою молоду кипучу енергію нікуди застосувати, особливо, коли вона розбавлена алкоголем. Трапляються і такі історії, яку ми тут опишемо.

Наприкінці вересня шестеро хлопців — старшокласників із Царичанської школи — гуляли в центральному парку. Просто так прогулюватися ж нецікаво. Треба щось таке зробити, щоб відчути себе «героєм». Словом, усе, як у дорослих. Звичайно ж, не вся молодь така, яка думає, що поганий вчинок — це добре. Але є такі, які вважають, що випити пива і зробити десь шкоду: поламати огорожу, облаяти чи зробити комусь боляче — то геройство. Підліток хибно думає, що він таким чином набуде в компанії статусу «свого хлопця». Дуже часто таких дітей не контролюють батьки. І це недобре. Так от, комусь серед хлопців вкрай захотілося на дитячому майданчику вирвати металеву огорожу. А чому б і ні? Навіщо вона там? Та на біду підліткам, їх помітили працівники поліції та представники громадського об’єднання «Варта Приорілля», які патрулювали в той час територію. Їм вдалося стати свідками ганебного вчинку. На жаль, доки патрулювальники підбігли, порушники кинулись тікати. Працівникам поліції вдалося затримати двох. Довелося їх доганяти. Малолітніх порушників допитали у присутності матерів у відділку поліції. Хлопці добровільно дали пояснення.

На цей час збирається остаточна інформація для прийняття результативного рішення.

Спілкуючись з працівником правоохоронної системи Царичанки Євгенієм Манзюком, дізнались, що існує проблема нестачі кадрових поліцейських у відділенні. На жаль, це проблема не тільки місцева, а й національна. Про це ми писали не раз. Манзюк пояснив, що навантаження на кожного поліцейського значне. Він виконує по кілька функцій, іноді не встигає відпочивати. Це також позначається і на патрулюванні.

— Не можливо забезпечити більшу щільність патрулювання території через значний недокомплект поліцейських. І тому ми дуже вдячні формуванню «Варта Приорілля», яка дуже в цій справі допомагає. Представники «Варти» являються і свідками правопорушень, — зазначив правоохоронник. Лише спільними діями з громадськістю можна зменшити кількість злочинів.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2018, 19:24 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації