Вхід | Реєстрація

Субсидію розрахують після того, як Кабмін внесе зміни

Субсидію розрахують після того, як Кабмін внесе зміни

16 жовтня розпочався новий опалювальний сезон 2018/19 років. Начальник Управління соціального захисту населення Зоя Петренко розповіла, коли кобелячани отримають повідомлення про розмір призначеної субсидії.

Зі слів начальника Управління соцзахисту, згідно останньої інформації, що надійшла з Департаменту, станом на 16 жовтня Міністерством соціальної політики поданий проект змін до Порядку призначення житлових субсидій, який затверджений постановою №848. Найближчим часом очікується засідання Уряду з цього питання.

— Щойно будуть внесені зміни, Управління отримає від дочірнього підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр» Мінсоцполітики (що є власником бази сегмента житлових субсидій) відповідну версію доопрацювання, згідно якої працівники нашої установи приступлять до авторозрахунку розміру житлових субсидій на новий опалювальний сезон, — говорить Зоя Петренко. — Для того, аби не втрачати дорогоцінний час, ми підготували макети особових справ по тих субсидіантах, де через комісію можна прийняти рішення про збільшену норму в межах 30 відсотків до соціальної норми на площу. Тобто, якщо в домогосподарстві проживають один або кілька непрацездатних громадян, які отримують пенсію, їх розмір доходів не впливає на прийняття рішення щодо збільшеної площі. Як тільки Управління отримає всі доопрацювання, одразу повідомить заявників.

Зоя Петренко звернула увагу субсидіантів на те, що розрахунок проводиться на опалювальний період з 16 по 31 жовтня. У листопаді вони отримають нові повідомлення на весь опалювальний сезон.

Також начальник Управління соцзахисту нагадала, що до 1 жовтня усі жителі району, які на завершення попереднього опалювального сезону мали на рахунку в «Полтавагаз збут» більше 688 гривень, отримають від держави кошти, еквівалентні вартості 100 кубів газу або 150 кВт/г електроенергії. Залишки субсидії повернуться в державу. У кого з громадян суми на рахунках менші, вони отримають їх у повному обсязі. На сьогоднішній день субвенція з держави на виплату 2 700 000 гривень не надходила. Кошти очікуються наприкінці жовтня або у листопаді.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2018, 10:55 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації