Вхід | Реєстрація

Понтонний міст відремонтують, весною

Понтонний міст відремонтують, весною

Точніше, це відбудеться в той період, коли у Ворсклі збільшиться рівень води.

Минулого тижня до редакції зателефонувала кобелячанка, яка має дачний будинок у селі Комарівка. Жінка розповіла, що їздить у село через понтонний міст, який знаходиться на Ворсклі, за межами Кунівки.

— У червні через міст проїжджала техніка електриків, яку замовляла чорбівський сільський голова. Міст не витримав і в одному місці роз’єднався. Сільський голова пообіцяла відремонтувати. Говорила, що й у «Добробут» за допомогою зверталась. Та тільки вже пройшло три місяці, а міст і далі несправний. Кожну весну кунівчани натягували троси, аби потік води не відніс його далі по течії. Тепер цього не зможуть зробити, бо міст повністю роз’єднається. Тоді, може, з весни будемо їздити в Комарівку в кругову.

Чорбівський сільський голова Любов Васюта пояснила, що цей міст встановлювався за ініціативи сільської ради. Споруджували його військові. Споруда перебуває на балансі сільради.

— Тільки ж використовується міст далеко не за призначенням, — говорить посадовець. — По ньому повинні їздити тільки легкові автомобілі. Про вагове обмеження ми встановлювали знаки. А їдуть сюди вантажівки із зерном, лісом, сіном. Кожен рік міст піднімають при повені. Роблять це спільно наші жителі й кунівчани. У цьому році, коли його тягали, то перервали. Я говорила з військовими і вони сказали, що під мостом ідуть рукава, які пошкодили. Коли їхав Ігоря Проценка кран, він зачепив міст і плити роз’єднались.

Любов Васюта наголосила, що зараз легкові автомобілі можуть проїжджати. Вантажівкам і до цього заборонялось ним їздити. А ремонтуватимуть міст, коли підніметься вода.

— Узагалі, понтонний міст повинен бути на воді, а не висіти на берегах. А то тільки його піднімуть і вже понасипали під нього піску, а середина висить над водою. Зараз нічого робити ми не будемо. Військові нам підказали, як його відремонтувати. І тільки така можливість з’явиться, то ми це зробимо.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2018, 10:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації