Вхід | Реєстрація

Кобелячанин в гостях у Новостроївці

Кобелячанин в гостях у Новостроївці

У маленькій Новостроївці Царичанської громади люблять свята. Ось і на Покрову і до Дня українського козацтва в сільському клубі влаштували свято «Козацькому роду нема переводу».

Так як 14 жовтня є не тільки християнським святом, а ще й днем козаків і захисників країни, на урочистості були запрошені місцеві воїни, які несли бойову службу на Донбасі, і відомий на Полтавщині мешканець Кобеляк, учасник бойових дій, бард, автор пісень Борис Ярошенко.

Відкрила захід директор Новостроївського сільського клубу Любов Пісоцька, вона ж була і ведучою. У ході свята присутніх привітала староста Валентина Чвертка, були вручені грамоти за мужність під час бойової служби 16 атовцям. Виступив із привітальним словом депутат Гошгар Мухтаров. Вшанували пам’ять загиблого земляка Юрія Сагайдака хвилиною мовчання. Далі Мухтаров разом із хлопцями–атовцями відвідали могилу Юрія на цвинтарі та поклали квіти.

Запрошений Борис Ярошенко, колишній боєць 90 окремого десантного батальйону, учасник бойових дій на Донбасі 2015–2016 років, а нині — автор і виконавець власних пісень, вийшовши на сцену з гітарою, одразу заполонив увагу глядачів. Його проникливе виконання власних творів — це сповідь людини, яка побувала там, де гинуть люди — у незрозумілій і нікому не потрібній гібридній війні. Кожна пісня — це прожитий на війні день, це гама почуттів і  думок. Борис — лауреат ІІ-ї премії дніпровського фестивалю «Пісні, народжені в АТО» (2017 рік). Він веде активну концертну діяльність. У Новостроївку приїхав з дружиною і синами. Бориса тепло приймали, а він, у свою чергу, тепло відізвався про жителів села і був вражений гостинністю місцевих, радів спілкуванню із побратимами, робив світлини з усіма бажаючими.
У ході концертної програми були не тільки тужливі, щемні пісні, а й багато веселих і розважальних.

На свято до села також були запрошені сусіди із Петриківського району — гурт колоритних молодичок «Шульгівчанка» (керівник — Антоніна Сектименко) та гурт бабайківчанок «Гарячі шкварки» (керівник — Оксана Даниленко) зі своїми розважальними програмами, жартівливими сценками.

Після концертної програми присутні пригощались смачною кашею і фаршированим перцем, які приготувала Світлана Самарська, дружина атовця Владислава Самарського. Для всіх бажаючих місцевих мешканців організували святкову дискотеку, яка тривала до десятої вечора.

Директор Новостроївського сільського клубу Любов Пісоцька висловлює усім, хто долучився до організації свята та допомагав у його проведенні, велику подяку. А саме: виконкому селищної ради, старості Валентині Чвертці, депутатам Гошгару Мухтарову і Олегу Кришину, ФГ «Гружинскас», отаману козацького полку Михайлу Сензюку, місцевим депутатам Любові Чорній, Івану Кристалю, кухарям, артистам, сценаристу Лесі Колодяжній, начальнику відділу освіти виконкому селищної ради Сергію Китайгорі.

Єдине, чого не вистачало на святі, а точніше — кого, так це нашої поліції. Зазвичай, на таких масових заходах правоохоронні органи мають бути присутніми.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації