Вхід | Реєстрація

У Комендантівці відкрили бібліотечно-музейний центр за 4 000 000

У Комендантівці відкрили бібліотечно-музейний центр за 4 000 000

Саме таку суму витратили на реконструкцію колишнього сільського будинку культури.

20 жовтня в Комендантівці відбулося кілька важливих подій. По-перше, жителі цього населеного пункту відзначили День села. По-друге, спеціально до свята відбулося відкриття відремонтованого будинку культури, що отримав назву «Бібліотечно-музейний центр з патріотичного виховання молоді». Центр складається з актового залу, тренажерної кімнати та історико-етнографічного музею. При установі діють гуртки художньої самодіяльності.

Нагадаємо, що в грудні 2016‑го Комендантівська сільська рада стала учасником конкурсу проектів державного фонду регіонального розвитку. Проект мав поєднувати такі напрямки: туризм, патріотичне виховання молоді й енергозберігаючі заходи. Спільно з спеціалістами сектору економіки, працівники сільради вирішили перепрофілювати сільський будинок культури в бібліотечно-музейний центр.

На підготовку всіх документів і ремонтні роботи витратили майже два роки. Загалом вартість проекту склала 4 166 000 гривень. Із сільського бюджету на будівництво витратили 1 300 000. У 2017‑му з фонду розвитку територій депутати обласної ради Геннадій Коваленко і Микола Жук виділили 100 000 і 150 000 відповідно. У цьому році Коваленко додатково направив 40 000 на придбання обладнання для тренажерного залу. Спонсором виступила і агрофірма «Добробут».

В урочистостях взяли участь керівники району, депутати обласної та районної рад, представники облдержадміністрації, місцеві жителі. Щоправда, комендантівці особливою активністю не відзначились.

У своєму виступі голова РДА Таміла Шевченко подякувала всім, хто долучився до реалізації проекту, та висловила сподівання, що це стане початком міжмуніципального співробітництва між сусідніми сільрадами. Один із першочергових проектів — створення місцевої пожежної охорони, яка обслуговуватиме Комендантівську, Григоро-Бригадирівську, Шенгурівську, Лучківську, Озерянську та Світлогірську громади.

Сільський голова Алла Бабець провела для гостей екскурсію бібліотечно-музейним центром. Вона наголосила, що люди, які приїжджатимуть до комендантівської піраміди, зможуть відвідати і нову установу.
До речі, на свято в Комендантівку приїхала родина Новікових, які є нащадками роду Білевичів, котрі й збудували піраміду. Вони подарували жителям Комендантівки проектор.

Отож, бібліотечно-музейний центр відкрили. Тепер лише потрібна молодь, яка буде там виховуватись.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2018, 15:20 | Кобеляки | Суспільство
1. orakul / 27 жовтня 2018, 00:01
Ігор Миколайович не в курсі дєла. Зеленому туризму бути. Будуть тут ще Нью Васюки, не для українців правда, але обовязково будуть. "Дайте только время, дайте только срок". Процес ідьоть.
2. Чудо Юдо / 27 жовтня 2018, 21:46
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
отримав назву «Бібліотечно-музейний центр з патріотичного виховання молоді»

Населення Комендантівки - менше 500 чоловік, школу закрили.
Яку в хера молодь вони патріотично виховувати зібралися??? Оту одну дитинку, що на фото? А не дофіга лі 4 мільйона вгепали на це?
В це село хоч дорога є? Мені хоч проїхати буде як до цього супер-мега-комплексу чи тільки пішки?
3. Гнатович / 27 жовтня 2018, 22:16
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
2.Чудо Юдо
«А не дофіга лі 4 мільйона вгепали на це?»

Ну, и отпилили мильена 3,5
Яку в хера молодь вони патріотично виховувати зібралися???
Вот в Ляшковке Днепр.района отстроили громадный дет.садик (при отсутствии детей как таковых). а комендатовским нельзя, что ли?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації