Вхід | Реєстрація

«Результат достойний. Починаємо новий етап підготовки»

«Результат достойний. Починаємо новий етап підготовки»

Тренер кобеляцьких армрестлерів Артем Письмак поділився враженнями від виступу української збірної на чемпіонаті світу.

21 жовтня завершилися світові змагання рукоборців, які тривали рівно тиждень. Цього разу місцем проведення чемпіонату стало турецьке місто Анталія. У змаганнях взяли участь більше 1400 спортсменів різних вікових категорій, які представляли 55 країн. Найсильніші люди планети розіграли 130 комплектів нагород.

У складі української збірної, до якої входили 84 спортсмени, традиційно виступали кобелячани.

 

«Грошей немає, але ви тримайтеся»

Тренер наших рукоборців Артем Письмак зізнався, що цього року навіть не сподівався взяти участь у світовому чемпіонаті:

— Постійна проблема, з якою щоразу доводиться стикатись, — нестача коштів. Тим більше, що значні фінанси були витрачені на спортивний зал, у якому тренуватимуться наші спортсмени. У підвальному приміщенні аграрного ліцею з допомогою небайдужих людей нам вдалося зробити ремонт, закупити необхідне обладнання. Як завжди, фінансової допомоги на поїздки від місцевої влади спортсмени не отримали. Нам відмовила районна рада, зіславшись на брак коштів, хоча кілька років тому депутати приймали програму про підтримку спорту. Не допомогла і Підгорянська сільрада, за яку на змаганнях різних рівнів постійно виступає Марина Шуліка. Лише завдяки друзям, які вболівають за нас, поїздка вдалась.

Перебування на змаганнях ускладнювалось ще тим, що Анталія — курортне місто. І в готельному комплексі, де проходили змагання, спортсмени мали обов’язково проживати. Іншого варіанту потрапити всередину просто не було. Тому для різних вікових груп спортсменів тренер замовляв квитки на літак і житло на ті дні, коли вони боролись.

— Варіант, щоб жити по кілька чоловік, як ми це робили раніше, не проходив. А доба в готелі коштувала 55 євро. Нам пощастило, що рейс в Анталію з Києва прибував і відправлявся щоденно. Доводилось прилітати перед зважуванням, наступного дня виступати і знову летіти додому.

Фінансову допомогу армрестлерам надали фермерські господарства «Віват-2011», «Вектор-Агро», «Відродження», «Урожай», «Громада», «ЄММ», «Диметра», «Червоні Квіти», «Шанс», товариства «Говтва», «Колос» і «Бережнівське».

 

Про досягнення і плани

Усього на чемпіонаті світу юніорська та молодіжна збірні вибороли 11 медалей, майстри — 4, доросла збірна — 5.

Руслана Кулик серед юніорів до 70 кілограмів завоювала «срібло» і «бронзу». Марина Шуліка (молодь до 60 кілограмів) стала володаркою бронзової нагороди. Людмила Деменко боролась у двох групах. Серед молоді до 55 кілограмів дівчина виборола «бронзу». А серед параармрестлерів з вадами зору Люда здобула дві «золоті» медалі. У боротьбі з юніорами до 50 кілограмів Леся Варич посіла 4 і 5 місця, Олег Ісаєнко — 10‑те. Яна Назарько (молодь, до 65 кілограмів) дійшла до 6 та 8 місць. Ліна Деменко, котра виступає серед жінок до 65 кілограмів, зайняла 7 і 8 місця. А Роман Мантика став четвертим серед чоловіків до 75 кілограмів.

Зі слів тренера, спортсменам далися взнаки травми, отримані на змаганнях всеукраїнського і європейського рівнів.

— Ми просто не встигли відновитись від попередніх чемпіонатів. З моменту останнього минуло два місяці. Що говорити, коли замість того, аби пройти кваліфіковане лікарське обстеження, відвідати фізпроцедури, відновитись, отримати збалансований вітамінний комплекс, спортсмени увесь час працюють на роботах, аби прогодувати себе. А дехто, аби отримати відгули на час змагань, тижнями працює у нічні зміни. Ці змагання для когось були першими і не завжди вдавалося подолати хвилювання. Більшість суперників приїхали в зовсім іншій формі, адже вони відпочивали і тренувались. Тому вважаю, що ми показали достойні результати. Врахуємо всі наші помилки і недоопрацювання й почнемо новий етап підготовки. Упевнений, що нам вдасться підвищити свої показники.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2018, 18:54 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації