Вхід | Реєстрація

Субсидії призначатимуться по-новому

Субсидії призначатимуться по-новому

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку призначення субсидій. У прес-релізі Міністерство соціальної політики повідомило про сім основних змін, які вводяться в дію з 1 жовтня. Тобто, вони діятимуть у новому опалювальному періоді 2018–19 років.

  1. При розрахунку житлової субсидії до сукупного доходу не враховуються сплачені аліменти.
  2. Також не враховується спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка в рік складає до 2500 гривень за голову.
  3. Субсидію можна отримати із боргом Єдиного соціального внеску. Без розгляду комісією при органі місцевого самоврядування субсидію призначатимуть тим громадянам, у яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску, що виникла з вини роботодавця.

    Без обов’язкової сплати ЄСВ субсидію можуть отримати:

    • безробітні в сільській місцевості, райцентрі, селищах міського типу (за рішенням комісії);
    • безробітні в місті за умови перебування на обліку в центрі зайнятості;
    • громадяни, які працюють за кордоном і сплачують там ЄСВ, що підтверджується документально. Домогосподарство, де зареєстрована така особа, зможе отримати субсидію на загальних умовах.
  4. Крім того, Уряд послабив обмеження для помешкань великої площі. Право на субсидію тепер мають ті родини, опалювальна, а не загальна, площа житла яких не перевищує 120 квадратних метрів для квартири та 200 квадратів для індивідуального будинку.
  5. Зміни торкнулись послаблення щодо нульових доходів. У разі, якщо член домогосподарства не має доходів, бо перебуває в складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі домогосподарства є працездатні алко- чи наркозалежні (за наявності довідки від лікаря), онкохворі (за наявності висновку ЛКК), субсидію вправі призначити комісія з питань призначення житлових субсидій.
  6. Розширено перелік категорій, яким може бути призначена субсидія на площу, що перевищує соціальну норму. На понаднормову площу, але не більше, ніж 30 відсотків від норми, мають право:
    • громадяни, які отримують пенсію у зв’язку із втратою годувальника;
    • хто досяг пенсійного віку чи отримує пенсію за вислугою років;
    • громадяни, які отримують державну соціальну допомогу за інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю.

    Нагадаємо, що до травня цього року пенсіонери могли претендувати на субсидію на всю площу житла. З травня з’явилося обмеження на додаткову площу — 30 відсотків, яке продовжуватиме діяти.
    Соціальна норма на опалення становить 13,65 квадратного метра на кожну особу в домогосподарстві та 35,22 квадрата на родину.

  7. Внесено зміни щодо сплати обов’язкового платежу. З 1 жовтня, якщо вартість фактично спожитої послуги менша обсягу обов’язкового платежу, субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги. Наприклад, якщо розмір обов’язкового платежу за певну послугу становить 200 гривень на місяць, але домогосподарство реально її спожило тільки на 120 гривень, сплаті підлягатиме фактичний обсяг споживання. Тобто — 120 гривень.

Якщо субсидію на новий рік 2018–19 уже призначено, то її розмір на опалювальний сезон управління соціального захисту населення в жовтні розрахує автоматично, без повторного звернення з документами.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 жовтня 2018, 11:30 | Полтавщина | Фінанси
1. orakul / 28 жовтня 2018, 16:31
Талмуд спочиває. Одна пурга і до того ж брехлива. Не випадково і прізвище автора Бабаєв. От він пише, чи списує: "Якщо субсидію на новий рік 2018–19 уже призначено, то її розмір на опалювальний сезон управління соціального захисту населення в жовтні розрахує автоматично, без повторного звернення з документами." Це явна брехня. Є багато пенсіонерів яким субсидія була призначена на 2018 рік, але....ніхто їм нчого автоматично не розрахує. Так як у багатьох є прописані діти чи онуки, які не проживають разом з пенсіонерами з різних причин. Тепер така категорія випадає з "автоматично". Тепер треба заповнювати якусь декларацію, а як її заповнювати ніхто толком не знає і в тирнеті грамотного прикладу її заповнення немає, як і немає інструкції по її заповненню.
2. анво311018 / 31 жовтня 2018, 20:26
То було б добре, аби субсидії призначали ще і вчасно. Сьогодні 31.10.18, а повідомлення про субсидію за жовтень будуть після 15 листопада.... На запитання: ,,а як же платити?" , відповідають, що це не їхня справа. І що тепер робити тим субсидіантам, які справді не можуть заплатити самі за весь місяць???
3. orakul / 31 жовтня 2018, 21:16
2.анво311018
« І що тепер робити тим субсидіантам, які справді не можуть заплатити самі за весь місяць?»

Платити так, як у вересні, а решту доплатите після 15-го. Це якби нормальна влада, вона б так сказала і так би пояснила. Але вона мовчить. Зараз вам не нарахували субсидію, завтра не принесуть пенсію, а ви все будете платити. Красти підете, чи як? Чи підете нирки продавати? Та наш пришелепуватий нарол цього заслуговує. Він навіть це сам "виборов". Поки бидло кричало "панду геть", його обплутали, як павук муху. І чим більще будете пручатися, тим дужче будете заплутуватмсь. "Колись, здається, Іван Бокий написав статтю з влучною назвою - "Зашморг що затягується". Це було років 15 тому. Тепер зашморг вже майже затягнувася, а бидло так нічого і не зрозуміло. Зараз воно буде Йулю обирати. Спасітєльніцу свою. І обере. Їй лишиться лише добити решту великих укрів, які не встигли втекти, заграбастати землю, та поділитися з Бенею. Ясна річ, що всю Україну цілою вони не проковтнуть, тому будуть ще ділити.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації