Вхід | Реєстрація

Запрацював сервіс, де вказані наявні в медустановах безкоштовні препарати

Запрацював сервіс, де вказані наявні в медустановах безкоштовні препарати

Медики запевняють, що не варто купувати ліки, які можна отримати безкоштовно.

У понеділок, 22 жовтня, на офіційному сайті Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації повідомили про роботу нового сервісу poltava.liky.ua. Завдяки цьому сервісу можна перевірити залишки лікарських засобів та медичних виробів, придбаних за кошти державного й місцевих бюджетів, у лікарнях всієї області. Усі медичні заклади щотижня публікують цю інформацію на poltava.liky.ua.

Препарати можна шукати за медичними закладами (http://poltava.liky.ua/#/hospital/H) або за назвами лікарських засобів (http://poltava.liky.ua/#/medication).

Також Департамент охорони здоров’я рекомендує користуватись сервісом «Ліки Контроль» (http://likicontrol.com.ua/), або встановити додатком у телефоні. Тут можна перевірити, чи виписані пацієнту ліки є в Національному переліку лікарських засобів (списку препаратів, які лікарні мають закуповувати обов’язково). До нього входить 427 діючих речовин від найбільш поширених хвороб та станів.

До того ж, тут можна знайти дешевші аналоги, перевірити, чи входять потрібні хворому препарати до програми «Доступні ліки», ознайомитися з офіційними інструкціями застосування препаратів, перевірити реєстрацію препарату в Україні, контроль заборонених серій препаратів, копії документів про заборону, виключити з пошуку компоненти-алергени.

База даних оновлюється двічі на добу.

Станом на 23 жовтня на сайті poltava.liky.ua вказано, що Кобеляцька центральна районна лікарня має на залишку 286 одиниць лікарських засобів та медпрепаратів. Центр первинної медико-санітарної допомоги — 142. Їх колеги з Новосанжарської ЦРЛ — 108, а з Центру ПМСД — 44.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2018, 13:37 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації