Вхід | Реєстрація

Лише на ремонт стелі потрібно 24 тисячі

Лише на ремонт стелі потрібно 24 тисячі

По великому рахунку, у міському дитсадку «Світлячок» давно створені всі умови для комфортного перебування та виховання дошкільнят. Єдиною серйозною проблемою залишається незадовільний стан музичної кімнати. Про це редакції розповіла директор закладу Лілія Хряпа.

Приводом для візиту в міський дитсадок стала інформація, яку на початку вже минулого тижня редакція отримала від батьків діток, які відвідують навчальний заклад. Люди говорили про те, що в дитсадку — холодно, температура повітря в кімнатах не відповідає санітарним нормам. Батьки були готові до того, щоб іти пікетувати будівлю, у якій розміщені Кобеляцька райрада і райдержадміністрація, щоб вимагати від чиновників видати розпорядження про увімкнення опалення.

Керівник закладу Лілія Хряпа підтвердила, що протягом двох днів у закладі було прохолодно, це викликало незадоволення батьків. Але розпорядження про увімкнення опалення надійшло досить оперативно. І вже в четвер, на момент нашого візиту в дитсадок, у закладі було тепло. Термометр у ясельній групі фіксував +26 за Цельсієм. У інших групах теж було тепло і затишно.

Лілія Хряпа вважає, що проблема із опаленням виникла випадково і не є нагальною. Вона говорить:

— У принципі, у нас у дитсадку вже є все, що необхідно дітям. Є зручні ліжечка, тепло, нормальне харчування, у всіх групах зроблені прекрасні ремонти. Ясельна група, яку я вам показувала, є майже ідеалом. Безумовно, усе це є, передусім, заслугою батьків. Уже багато років ми при проведенні ремонтних та опоряджувальних робіт розраховуємо виключно на їх допомогу. Раніше міська рада, а зараз — районна фінансує зарплату, оплату енергоносіїв, а на інші видатки коштів не вистачає. Аби не батьки, не було б у нас і сучасних енергозберігаючих вікон, і комфортних туалетів для діток, і багато чого іншого. Так що сердечно дякую кобелячанам за підтримку і розуміння наших проблем. Але не можу не згадати і про одне проблемне питання, яке залишається невирішеним. Мова йде про музичну кімнату. Ми вже обшили в ній стіни гіпсокартоном, вставили хороші вікна. Але залишається стеля і стіни. Лише на ремонт стелі потрібно 24 тисячі гривень. А ще ж і шпалери необхідно придбати, і люстри. Розумію, що батьки не всесильні і їх фінансові можливості не безмежні. Тому звертаюся за допомогою як до органів влади, так і до потенційних меценатів. Хочеться, щоб усе в нашому закладі було на найвищому рівні.

Як відомо, районний бюджет, із якого фінансують дитсадки, останні кілька років відчуває дефіцит коштів, а нинішня міська рада на дитсадки коштів не виділяє. У неї в пріоритеті футболісти і тварини.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2018, 13:57 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації