Вхід | Реєстрація

Віталія Чепіжного привітали квітами, віршами і тортом

Віталія Чепіжного привітали квітами, віршами і тортом

18 жовтня в Новосанжарській центральній районній бібліотеці зібралися любителі літературного слова, аби привітати з 70‑річчям місцевого поета.

Спеціально до його ювілейного Дня народження у книгозбірні організували творчий вечір ювіляра. Ведучою заходу була директор бібліотеки Тамара Патієва. Віталія Олександровича привітали місцеві колеги по перу, представники культури, адміністрації та сільської ради, школярі. Із Кобеляк прибула делегація на чолі з головою громадської організації «Літератор» Леонідом Митьком. Зал бібліотеки був переповнений.

Захід пройшов на високому рівні. Більшість своїх творів ювіляр читав на пам’ять. Вірші, написані ним, мають вигляд сонет (14‑рядні твори). Вони різних напрямків: є і гумористичні, про сім’ю, про працю.

Присутні привітали Віталія Чепіжного квітами, присвячували йому вірші. Поетеса Ганна Демиденко передала відеоматеріал, у якому теж зачитала для ювіляра вірш.

Колега по перу Олександра Казанко, яка мешкає в Перегонівці, спекла для іменинника торт. Також від кобелячан виступили Галина Мосієнко і Леонід Митько. Голова «Літератора» подарував бібліотеці книги, а Віталію Чепіжному — записник для його нових віршів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2018, 14:49 | Нові Cанжари | Суспільство
1. orakul / 26 жовтня 2018, 23:12
А поет, мабуть, із упоротих, раз його так шанують? На Санжарщині народився ще один поет - Борис Іліч Олійник. Так його чомусь не шанують, мабуть тому, що він Герой України. Зараз модно Героїв України, або до буцегарні садовити, або просто про них мовчати. Зараз, як писав сам Борис Іліч: "не поети а кілери нині вийшли в боги". Просто цікаво мені, чому таке відбувається? Цікаво, чи сам Чепіжний хоч у одному із своїх сонетів згадав про Олійника. Як не як а колега. Та ще й земляк. У свідомі Вікіпедії дещо почитав про Бориса Іліча. Не все скривають, дещо таки пишуть, бо таки ж здобули європейську свободу слова. Пишуть, наприклад, що він з життя дав скандальне інтерв’ю російській газеті. І, о жах, сказав "Яке сьогоднішнє життя на Україні - не мені вам розповідати. За роки незалежності величезний економічний потенціал країни втрачений, багатства розкрадені купкою людей. Україна ще тримається на плаву завдяки побудованим в роки перших п’ятирічок Дніпрогесу, металургійним комбінатам і шахтам, які нещадно експлуатують нові господарі, не вкладаючи в реконструкцію ні копійки, не забуваючи при цьому цинічно лаяти радянське минуле і комуністів ..."
2. orakul / 26 жовтня 2018, 23:31
Та це ще не все. Це ще не саме страшне. Найстрашніше він сказав про нашу війну. Жах у квадраті. Мабуть видалять, але процитую: "Рецепт тут один: негайно припинити всякі військові дії. Розвести війська, заховати глибше гонор і амбіції. І домовлятися, домовлятися і домовлятися. Я дивуюся моїм співвітчизникам: невже вони не розуміють того, що сприяють тим, хто перетворив Україну на поле битви між добром і злом!" Але і це ще не саме страшне. Саме страшне то, що він написав збірку віршів "У замкненому колі. Із окупаційного зошита". Він її навіть видав у видавництві «Оріяни» у 2007. Цікаво, чи живе" ще те видавництво? Може вже закрили за агентурну діяльність? А де знайти саму збірку віршів Олійника, навіть наші доблесні літератори не знають. Випотрошили все в інтернеті. А те що лишилось від тиражу і не куплене самим Олійником, мабуть, викупили і спалили, як колись викупляли неугодні вірші Івана Франка. Погано, що автор статті не привів жодного вірша ювіляра. Ну дуже я сумніваюся, що наші літератори шанували б поета, якби він написав ну хоч якусь правду про сьогодення. А писав же Олійник "Але навіки прощення нема Поету, що мовчить у злу годину". Ну може хто зна, що писав Чепіжний, то підкажіть будь ласка.
3. orakul / 26 жовтня 2018, 23:40
Та воно й доблесне Ехо закриває коментарі під своїми ж публікаціями. Алес. Хотів щось написати під статею про ліквідацію Кобеляцького району, так закрили коменти. Ну я розумію, коли закивали коменти під статею Ігора Миколайовича про томос. Там можна мотивувати тим, що могли коментатори ображати релігійні почуття віруючих. Те, що самі віруючі ображають людей не втративших розум, то таке, то можна. Ну а чого закривати коменти під статею про визначні досягненя рехворматорів? Ну це ж здобуття майдану і революції гідності. Прямо якісь агенти Кремля у Ехові працюють
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації