Вхід | Реєстрація

Хто такий Припутень?

Хто такий Припутень?

У дошкільних та загальноосвітніх закладах Царичанського району запрацювали 16 гуртків з екологічної освіти.

Спільна мета і зацікавленість обласного еколого– натуралістичного центру та місцевих територіальних громад у забезпеченні дітей екологічною освітою дали змогу відкрити філію «Шафран» на базі Могилівської об’єднаної територіальної громади.

Об’єднавши свої зусилля, сторони залучають дошкільнят і школярів до організаційної, гурткової, науково–дослідницької роботи з природничих дисциплін, надають додаткову освіту в галузі біології, географії, природознавства, екології, валеології, активізують роботу із вивчення природи рідного краю, мотивують учнівську молодь до участі у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, акціях, допомагають молоді обрати професію. Про це нам розповіла методист філії «Шафран» Вікторія Полога.

— За великим рахунком, загальна середня і позашкільна освіта не повинні існувати один без одного, бо окремо вони — однобічні і неповноцінні. Освіта має бути комплексною, а розвиток дитини — повноцінним. І тому є всі підстави стверджувати, що започатковані гуртки у своїй роботі рухаються в правильному руслі.

 

Досягнення гуртківців

На сьогодні філію «Шафран» очолює Владислав Журавель. Угоди про співпрацю з природничого напрямку укладені із закладами Царичанської та Китайгородської об’єднаних громад. Наразі гуртковою роботою охоплено 200 вихованців. Керують гуртками досвідчені педагоги Ольга Ніколаєнкова, Людмила Тарасенко, Валентина Василенко.

Юні натуралісти опановують програми «Природознавство для дошкільнят», «Юні охоронці природи», «Природа рідного краю», «Лікарські рослини», «Юні лісівники». Гуртківці філії активно долучаються до обласних природоохоронних акцій та конкурсів. У доробці природолюбів — участь у щорічному обласному конкурсі «Лелека», обласних етапах Всеукраїнського еколого–натуралістичного походу «Біощит», всеукраїнських природоохоронних акціях «Птах року» та конкурсі «Вчимося заповідати». Уже подані на розгляд звітні матеріали для участі в обласному етапі Всеукраїнської акції «День натураліста».

Серед вихованців філії яскравим прикладом є учні Могилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Ярослав Шмуль, Анна Скобара, Яна Лещинська стали слухачами І-го курсу обласної Природничої школи учнівської молоді в секціях біології, екології та хімії, яка функціонує на базі обласного еколого–натуралістичного центру Дніпропетровської обласної ради. А члени гуртка «Юний лісівник» (керівник — Ольга Ніколаєнкова) активно взяли участь у Всеукраїнській природоохоронній акції «Птах року 2018 — Дикий лісовий голуб (Columba palumbus) або Припутень». Під час реалізації проекту було проведено ряд фенологічних досліджень (фенологія — наука про сезонні явища в природі — авт.), конкурс малюнків та творчих робіт, вікторину, експедицію до місцевого лісу. Учні мали бесіду з працівником лісового господарства.

Попереду в педагогів та вихованців філії «Шафран» ще безліч цікавих та потрібних справ.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації