Вхід | Реєстрація

Юні художники — майбутнє України

Юні художники — майбутнє України

Юні художники Царичанської школи естетичного виховання Іван Постольник та Юлія Орел стали фіналістами і лауреатами масштабного Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Україна майбутнього». Українське дитяче творче змагання вже шостий рік поспіль проводиться за ініціативи та фінансової підтримки Благодійного фонду мецената і бізнесмена Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього».

Завдяки підтримці Фонду, українські діти розкривають свій творчий потенціал. Роботи фіналістів та переможців експонуються не тільки в Україні, а й за кордоном.

У художньому відділенні школи естетичного виховання навчається 55 учнів. Педагоги Ірина Красюк та Руслана Коваленко викладають художнє мистецтво в закладі майже 20 років. Звичайно, як і всім наставникам у своїй справі, їм хочеться, щоб учні розвивалися і мали перспективне майбутнє. Одним із засобів проявити себе, заявити про свій талант, є участь дітей у різноманітних творчих конкурсах. Це мотивує і надихає юних митців. Зі слів педагогів, цього разу вони «замахнулися» на наймасштабніший всеукраїнський конкурс. А чому б і ні? Для участі в ньому відіслали 4 роботи своїх учнів: Юлії Орел, Даші Харченко, Богдани Сало та Івана Постольника. Усі вони є учнями від 3 по 6 класи відділення і проживають у Царичанці. Та у фінал професійне журі відібрало 2 роботи приорільців: «Моє селище в 2050 році» (Юлія Орел, номінація — «Новий урбанізм») та «Столиця в майбутньому» (Іван Постольник).

На урочисту церемонію нагородження переможців 6-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Україна майбутнього», яка відбулася наприкінці вересня в Києві, поїхали 13‑річний Ваня Постольник і 12‑річна Юля Орел зі своїми мамами.

Своїми враженнями з нами поділився Іван Постольник: — Коли від організаторів конкурсу надійшли відповідь і одночасно запрошення до Києва, спочатку не повірив. Отримав величезну кількість позитивних вражень. Нас пригощали найрізноманітнішими солодощами та кольоровими бургерами. Були майстер–класи із розмальовування футболок, плетіння віночків. Про Ваню і Юлю педагог Ірина Красюк відзивається схвально. Зокрема, розповідає, що Іван мріє стати ландшафтним дизайнером і наполегливо йде до своєї мети. Займається ще й вдома саморозвитком, розширює свій кругозір. Юля цікавиться новинками художнього мистецтва, подає великі надії, як майбутній художник.

Щоб переможці конкурсу «Країна майбутнього» поїхали до Києва на церемонію нагородження, зусиль, і організаційних, і фінансових, доклав виконком Царичанської об’єднаної територіальної громади.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації