Вхід | Реєстрація

Озимі вже посіяли, кукурудзу ще молотять

Озимі вже посіяли, кукурудзу ще молотять

У Новосанжарському районі підходить до завершення збір пізніх зернових культу. На полях ще залишається кукурудза і буряк.

Згідно з довідкою відділу агропромислового розвитку, протягом двох місяців аграрії Новосанжарщини повністю змолотили сою та соняшник. На площі 6160 гектарів зібрано 12 630 тонн сої. Середня врожайність становить 20,5 центнера з гектара. Під соняшником знаходилось 12 888 гектарів землі. Валовий збір цієї культури сягнув 43 820 тонн. Урожайність — 34 центнери.

— Цукровий буряк викопали зі всіх полів, але не встигли перевезти для переробки на заводи, — говорить начальник відділу АПР Василь Михайлик. — Цукровим буряком було засіяно 1100 гектарів. Накопали близько 40 000 тонн. Вивезли 32 600. Точну кількість урожаю дізнаємось, коли всю технічну рослину доставлять на бурякопункти. Урожайність — 36 тонн.

Посіви кукурудзи ще продовжують обмолочувати. Станом на 23 жовтня під цією культурою залишилось приблизно 1100 гектарів. Обмолочено 22 000 гектарів. Зібрано 189 200 тонн зерна. Середня врожайність — 86 центнерів.

Завершено посів озимих культур. Загалом засіяно 8550 гектарів. Із них під пшеницею знаходиться 8460 гектарів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 жовтня 2018, 13:38 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації