Вхід | Реєстрація

Кобелячани вшанували пам’ять про Миколу Касьяна

Кобелячани вшанували пам’ять про Миколу Касьяна

28 жовтня виповнюється 9 років з того трагічного дня, коли за межу вічності відійшов наш земляк: Заслужений лікар України, академік Української академії наук, Народний лікар СРСР, почесний доктор медицини Італії, родоначальник мануальної терапії в СРСР та Україні — Микола Касьян.

Миколу Андрійовича знали далеко за межами нашої держави. До нього звертались люди, які мали проблеми з хребтом. Його називали цілителем, Лікарем з великої літери.

Протягом 1990 року Микола Андрійович здійснив управлення дисків хребта 41 тисячі 251 хворому (з них — 19 тисяч 359 дітей), за що його ім’я занесли до Книги рекордів Гіннеса. Він був нагороджений орденами князя Ярослава Мудрого, «Знак Пошани», рівноапостольного князя Володимира, святого Нестора Літописця, Миколи Чудотворця. За життя його кандидатуру тричі подавали на присвоєння звання «Герой України».

Напередодні річниці з дня смерті Народного лікаря, в Кобеляках відбулось покладання квітів до підніжжя його пам’ятника. Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Таміла Шевченко, голова районної ради Володимир Кішінський, працівники установ, підприємств та організацій міста, громадськість. Пам’ять про Миколу Касьяна присутні вшанували хвилиною мовчання.


Автор: прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2018, 13:34 | Кобеляки | Культура та освіта
1. земеля / 1 листопада 2018, 20:40
Помимо той помощи которую принес людям Касьян еще благодаря ему в Советском Союзе узнали что есть такой город Кобеляки.
2. nsubotnya / 2 листопада 2018, 21:24
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Повезло и мне побывать под его тяжелой рукой. А первую травму, еще школьнику, мне вправлял его отец - дед Гава, вечная память ему. Жил он, вроде, на большаке, рядом с Бутенками, если правильно запомнил. А еще Николай Андреевич мне неожиданно помог в Москве... Приримал я на подмосковном слете юных спасателей команду с Беликов в январе, на каникулах. Год не помню, начало первой "газовой войны". СМИ с обеих сторон гадости всякие орут, дети и учителя растеряны. А вечером планируется прнзентация команлы в вышиванках... Вдруг открываем "Комсомолку", а там на весь подвал интервью с Касьяном под заголовком крупным шрифтом: МОСКВА I КИIB НАМ ДО СРАКИ - НАША СТОЛИЦЯ КОБЕЛЯКИ! И отлегло, жаль, что только на время. Кстати, заметили- ордена то у его ЦЕРКОВНЫЕ, не секты.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації