Вхід | Реєстрація

Функція Бога

Функція Бога

От спостерігаю за українськими посадовцями. За всіма — від Президента до якогось сільського голови із маленької сільради. Спостерігаю і намагаюся зрозуміти, де ж у їх організмах знаходиться та маленька чи велика кнопка, що відповідає за роботу функції Бога? А що вона, та кнопка, існує — сумнівів немає.

От давайте поміркуємо разом. Усі наші посадовці, від мала до велика, і ті, кого вибрали, і ті, кого призначили, дуже схожі між собою. Усі в один голос стверджують, що прийшли у владу працювати для людей. Ну з цим усе зрозуміло. Хто ж скаже, що прийшов для того, аби «свиснути» мільйон чи мільярд, забезпечити себе, сім’ю, родичів, пару коханок матеріально або задовольнити власні амбіції морально. Не виберуть же.

Між тим, важко в Україні знайти посадовця, котрий би за часи свого панування, ой, вибачте — керування, збіднів. Так, є деякі індивідууми, які відмовляються від офіційної зарплати. Але ж знову. Практично в кожного чиновника одразу знаходяться родичі, які виявляють ледве не надприродні таланти у веденні якогось бізнесу. Якщо чиновник — чоловік, то у нього жінка — успішна бізнес-вумен, у посадовців жінок, навпаки, чоловіки вся, як на підбір, талановитими бізнесменами виявляються. І всі за період керування лише багатіють, примножують свої статки. І квартири, і машини, і нові земельні ділянки в людей з’являються. Дійсно, «для людей» же працюють.

Депутати — вони, звичайно, грошей за свою роботу не отримують. Окрім тих, хто у Верховній Раді. Ну ті взагалі, усі без винятку, якимись праправнуками Ісуса доводяться. Останнього «Лексуса» на благо людей віддають.

Але й депутати рад нижчого рівня, окрім хіба що сільрад, у своїй більшості є людьми далеко не бідними.

Та найцікавіше в цій історії із кнопкою «функція Бога» навіть не її наявність у посадовців, а той факт, що величезна кількість населення і сприймають їх, чиновників, як богів. Не один раз і не двічі доводилося розмовляти із людьми, які приносять у газету статті зі славослів’ям на адресу того чи іншого чиновника. Дякують за те, що дорогу зробили, дякують за те, що дитячий майданчик встановили, за те, що за бюджетні кошти «подарунок» у лікарню чи школу привезли, дякують за все — за щасливе дитинство, за те, що Сонце зійшло о п’ятій тридцять. І так далі, і тому подібне. Ледве руки і ноги не обціловують. Слава тому, слава іншому. Мимоволі приходить на думку асоціація із «Слава Богу». Так, начебто, по-справжньому віруючі люди говорять. Та скільки ж їх, тих богів, якщо кожного чиновника із мандатом славити?

Пробував пояснювати людям, що подяки посадовцям за роботу, котру ті виконують і отримують за це зарплату із бюджету, є рекламою. І за це потрібно платити гроші. Дехто розуміє, дехто ображається. Кажуть: «А за що ти із нас гроші дереш?» Ну як пояснити таким людям, що вони вже наперед заплатили всім без виключення посадовцям за їх роботу. І якщо так дякувати, то потрібно в кожній газеті друкувати подяки поліцейським, медикам, соцпрацівникам за те, що вони просто вийшли на робоче місце. Скажете, їм за це гроші платять. А чиновникам — ні?

Між тим, практика невблаганно свідчить, що успішними і багатими є ті держави, де в посадовців відсутня кнопка «функція Бога». Вони просто працюють за зарплату.

Так може вимкнути ту функцію? Перш за все, вимкнути у своїй голові. Може тоді дійсно для людей, а не для «людей» працювати почнуть.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2018, 09:11 | Полтавщина | Редакційна


1. земеля / 2 листопада 2018, 11:30
Статья классная.Мне понравилась. Спасибо. На мою думку та кнопка находится у народа. Но пока на данный момент народ крайне ко всему безразличный. Ему, народу по большому счету все равно, что творит власть, разные партии и движения. И как тут не позавидовать нынешней Армении - проворовавшееся первое лицо тихо убрали и посадили. И спокойненько сообща живут. А мы по известному принципу- моя хата скраю. Но это ведь когда-то закончится. Но закончится бузой в форме братоубийства. Дай бог чтоб я ошибался.
2. orakul / 2 листопада 2018, 13:24
1.земеля
«Но закончится бузой в форме братоубийства. Дай бог чтоб я ошибался.»

Братоубийство уже 4 года идет. Уже десятки тысяч на угоду правителям положили, прям какое-то жертвоприношение.
3. orakul / 2 листопада 2018, 13:28
" Окрім тих, хто у Верховній Раді. Ну ті взагалі, усі без винятку, якимись праправнуками Ісуса доводяться." «Перегнув» Миколайович. Ну не всі. Ось же явний українець Посилання на www.youtube.com
4. orakul / 2 листопада 2018, 13:37
"Та скільки ж їх, тих богів, якщо кожного чиновника із мандатом славити?" Ну сам же писав, що уся Рада - праправнуки Ісуса. То якщо Ісус для ураїнців бог, то усі його родичі - боженята. А це те саме, що й Бог, навіть крутіще, бо Бог на небі, а ці тутечки ошиваються.
5. Beri Mor / 2 листопада 2018, 14:04
3.orakul
«. Ось же явний українець Посилання на www.youtube.com»

Сказочний долбо.об цей Гаврилюк.А саме сумне,що дев"яносто відсоткі УСІХ українців такі самі.Ну гріх жидам таке бидло не наї.бати!
1.земеля
«А мы по известному принципу- моя хата скраю. Но это ведь когда-то закончится.»

Та НЕ ЗАКІНЧИТЬСЯ!"В тридцять третьому власних дітей їли,а волали "Слава Сталіну!".Зараз все,як під копірку,здихатимуть,а кричатимуть "СУГС"!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації