Вхід | Реєстрація

Через річку Ворскла збудують новий міст

Через річку Ворскла збудують новий міст

Споруда стане частиною нового автошляху, який проходитиме в обхід Кобеляк.

У вересні минулого року розпочалося будівництво сучасної дороги, що з’єднуватиме Дніпро та Решетилівку. Нова автодорога отримала статус національної. Першими об’єктами нового автошляху стали дворівнева розв’язка на перетині шляхів Н-31 та М-22 і шляхопровід через залізничні колії в селі Бутенки.

25 вересня минулого року на місці будівництва розв’язки відбулась нарада за участю голови РДА Таміли Шевченко, начальника Служби автодоріг Володимира Трояновського та представників будівельної компанії «Альтком». Під час зустрічі прозвучала наступна інформація. Відповідно до проекту, нова сучасна дорога, протяжністю 80 кілометрів, проходитиме від Решетилівки до межі з Дніпропетровською областю.

Запланована реконструкція двох смуг та будівництво обхідних доріг з чотирма смугами. Проект передбачає будівництво трьох обходів, дворівневої розв’язки, шляхопроводу через залізницю та мосту через річку Ворскла. Строк будівництва — 36 місяців.

Минулого тижня на офіційному сайті Кобеляцької міської ради з’явилось повідомлення від Служби автомобільних доріг про планову діяльність, що підлягає оцінці довкілля. Організація інформує жителів міста, що при будівництві автодороги Н-31, яка йтиме в обхід райцентру, на ділянці між 113 та 114 кілометром шляху з’явиться містовий перехід через річку Ворскла. Довжина споруди становитиме 145,31 метра, ширина проїжджої частини — 2х7,5 метра. Будівництво обходу відбуватиметься на землях запасу Красненської сільської та Кобеляцької міської ради.

Служба автомобільних доріг у повідомленні пояснює, що не планує залишати без змін напрямок дороги, який проходить через місто, оскільки автодорога створює несприятливі умови для місцевих жителів та несе екологічне навантаження. У зв’язку з такими обставинами, подібний варіант далі до уваги не братиметься.

Реалізація нового проекту автодороги сприятиме поліпшенню та розвитку транспортної інфраструктури Кобеляцького району, збільшенню пропускної спроможності шляху Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка.

При будівництві будуть забезпечені санітарні норми шумового тиску до найближчих житлових будинків, а також забезпечене якісне водовідведення. Дерева і чагарники вирубають, а річкову заплаву — розчистять.

Заплановане будівництво може мати значний вплив на довкілля. Тому Служба автомобільних доріг підготує відповідний звіт. Після чого відбудеться громадське обговорення. Саме ж будівництво розпочнеться лише після того, як Служба автодоріг викупить земельні ділянки, через які проходитиме автодорога.

Як стало відомо кореспондентам тижневика, у Служби ще немає остаточно затвердженого плану, де саме проходитиме новий автошлях в межах міста. А повідомлення про планову діяльність є лише обов’язковою підготовчою процедурою. Тому найближчим часом новий міст не почнуть будувати.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2018, 16:02 | Кобеляки | Суспільство
1. orakul / 1 листопада 2018, 19:55
"Нова автодорога отримала статус національної" Якій нації належатиме дорога, яка будується в країні, населення якої у документах не має й згадки про національність?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації