Вхід | Реєстрація

Реконструкцію дитсадка проведуть за два місці

Реконструкцію дитсадка проведуть за два місці

Новосанжарський селищний голова вважає, що кінця цього року капітальний ремонт дошкільного навчального закладу буде завершений.

У редакцію «ЕХО» звернулась жителька Нових Санжар. Вона розповіла, що її донька відвідує ясельну групу в дитсадку «Сонечко». У приміщенні по вулиці Першотравневій, де мають перебувати діти, селищна рада проводить ремонт. Через це малюків звели з іншими групами у основному корпусі. Жінка вважає, що це завдає незручності дітворі і вихователям.

За роз’ясненнями кореспонденти звернулись до селищного голови Інни Коби.

Очільниця селищної ради була здивована такій заяві:

— Перш ніж говорити на цю тему, мені б хотілося дізнатись в мами, чи бачила вона, у якому стані перебувало приміщення, де виховуються наймолодші діти? У ньому протягом багатьох років не проводилися капітальні роботи. Тепер у будівлі замінили вікна, водопостачання, водовідведення, опалення, залили відмостку. До приміщення добудували нову веранду. Зараз будівельники переходять до реконструкції даху.

Зі слів селищного голови, на капітальний ремонт дитсадка залучені державні кошти. Їх з держбюджету виділили завдяки старанням народного депутата Андрія Реки.

— Оскільки про таку субвенцію ми дізналися лише влітку, то в найкоротші строки замовили проектно-кошторисну документацію, провели всі необхідні експертизи, — говорить Інна Коба. — Згідно документації, роботи з капремонту приміщення коштуватимуть 1 500 000 гривень. З держбюджету виділили 800 000. Більше 200 000 надала селищна рада. У цьому році проведемо основні зовнішні і внутрішні роботи. У 2019‑му залишиться лише утеплити будівлю. Підрядник працює активно. Сподіваємося, що до кінця року діти відвідуватимуть це приміщення.

Разом із селищним головою направляємось у головний корпус дитсадка «Сонечко». Завідувач дошкільного начального закладу Ніна Романець проводить екскурсію зведеними групами. Діти навчаються в різних кімнатах. Їм вистачає місця для ігор, харчування і ліжок для денного сну. Ніна Романець говорить, що з боку батьків нарікань на адресу дитсадка не надходило.

Після перевірки Інна Коба говорить, що в наступному році селищна рада хоче зробити подарунок для найменших дітлахів. Поряд із відремонтованою будівлею може з’явитись ігровий майданчик.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2018, 15:35 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації