Вхід | Реєстрація

Альтернативний обігрів: від пелетів до тріски

Альтернативний обігрів: від пелетів до тріски

З нового опалювального сезону чотири навчальні заклади в Кобеляцькому районі обігріватимуть тепловою енергією, отриманою з деревної тріски.

Наприкінці січня цього року в Кобеляках був запроваджений пілотний проект з обігріву закладів освіти дров’яними пелетами. Представники підприємства «Теаком-Полтава» установили в навчально-виховному комплексі №1 котел, що працює на деревині. Під час офіційного запуску опалювального обладнання підприємці анонсували, що у випадку, якщо досвід буде успішним, то в майбутньому котли, які працюють на пелетах, установлять у найбільших навчальних закладах міста і району.

Завдяки ініціативі райдержадміністрації, відділу освіти та районної ради, у цьому році підприємство «Теаком-Полтава» отримало дозволи на встановлення твердопаливних котлів у Кобеляцькому ліцеї №2, Світлогірській та Придніпрянській школах.

Як розповіла начальник відділу освіти Наталія Коваль, у НВК №1 підприємство провело реконструкцію системи опалення. Замість пелетних установили котли, що працюють на деревній трісці. Завершуються роботи із встановлення ідентичного обладнання у придніпрянському і світлогірському навчальних закладах. У міському ліцеї №2 підготовчі роботи триватимуть близько двох тижнів.

— 31 жовтня НВК почали обігрівати деревною тріскою, — говорить Наталія Коваль. — У інших навчальних закладах працюватимуть газові котли, доки нове обладнання не пройде тестування. Наголошую, що все газове обладнання залишається. Його ніхто не демонтує. При необхідності навчальні заклади використовуватимуть газові котли.

Також начальник відділу освіти додала, що протягом опалювального періоду підприємство «Теаком-Полтава» оплачує в кожному навчальному закладі дві ставки операторів котельні.

Що ж до міського дитсадка «Золотий півник», де підприємство теж планувало постачати теплову енергію, виконком і депутати міської ради не надали дозвіл на встановлення твердопаливних котлів у цьому дошкільному закладі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 листопада 2018, 10:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації