Вхід | Реєстрація

У Новосанжарський Центр ПМСД оберуть керівника

У Новосанжарський Центр ПМСД оберуть керівника

На останньому сесійному засіданні оголосили про конкурс на зайняття вакантної посади.
Минулої середи відбулась 28 сесія Новосанжарської районної ради. На неї виносилось 20 питань, включаючи різне.

Перше питання стосувалось матеріальної допомоги сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції. Їм додатково виділили 16 900 гривень, особам, які надають соціальні послуги, фінансування збільшилось на 4 300, компенсація збитків пільгового перевезення на залізниці склала 9 000.

На заходи з проведення навчання особового складу територіальної оборони передбачили 30 000 гривень.
У зв’язку з необхідністю придбання ліцензованих програм та комп’ютерного обладнання, для працівників Центру надання адміністративних послуг виділили 67 000 гривень.

Для технічного обслуговування автомобілів, якими користуються працівники Новосанжарського відділення поліції, надійде 30 000 гривень, на комп’ютери — 20 000.

Начальник відділу освіти Олександр Кульчинський розповів присутнім про розвиток освітньої галузі району. Зі слів педагога, у цьому році переможцями обласних олімпіад стали 15 учнів. Також школярі вдало виступили в Малій академії наук. Учні та педагоги, які їх готували, отримали грошові винагороди від 300 до 1000 гривень.

Зі слів директора дитячої музичної школи Ірини Сергеєвої, після утворення територіальних громад змінилось фінансування позашкільного закладу. Тепер кошти за кожного учня, який навчається в музичній школі, надходять із ОТГ. Фінансові проблеми виникають із Новосанжарською та Руденківською громадами. Тому довелось вжити кардинальних заходів. По-перше, кількість учнів скоротили з 200 до 170, а педагогічний штат — на 6,5 ставок. По-друге, підняли плату за навчання до 125 гривень.

— Та це не принесло бажаних результатів, — говорить Ірина Сергеєва. — Руденківка ОТГ з липня винна 60 000 гривень, до кінця року зобов’язана сплатити 89 100, а Нові Санжари — 900 000. За кошти, що надходять із районного бюджету, ми платимо зарплату і нарахування на неї. На інше коштів немає. Не вистачає й молодих спеціалістів. Нові кадри відмовляються працювати за таку зарплату.

Також педагог пояснила, що через серйозне недофінансування заклад не може брати на навчання нових учнів. Зараз до неї звернулась жителька Зачепилівки, яка хоче віддати в музшколу двох дітей. Та чи платитиме за них Новосанжарська ОТГ?

Про стан надання медичних послуг розповіла головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря:

— Новосанжарська районна лікарня включена до східного госпітального округу Полтавської області. До ради делеговано двох наших представників: Сергія Павловського і Василя Красюка. Відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я, у медзакладі створюється електронна база даних пацієнтів. Зібрана інформація про хворих, пролікованих у 2016–17 роках. На сьогоднішній день щодобово в МОЗ передається статистика про кількість громадян, яких пролікували медики. Це проводиться для того, аби визначити потребу населення в районній лікарні, розрахувати вартість утримання кожного стаціонарного відділення.

У 2017–18 роках для лікарні придбали 24 комп’ютери. Загальна кількість техніки — 58. Тепер в медзакладі створена локальна мережа. Кожне відділення забезпечене комп’ютерами. Лікарі можуть користуватись швидкісним Інтернетом. До нового року планується запровадити електронний запис на обстеження до медиків. Спершу протестуємо програму в селищі. З метою перетворення лікарні з комерційного в комунальне некомерційне підприємство, проведена інвентаризація майна медзакладу.

Лікарня надає вторинну спеціалізовану меддопомогу, має ліцензію на медичну практику, на роботу з контрольованими речовинами, отримала першу акредитаційну категорію. Медзаклад обслуговує 33 770 жителів району. У лікарні розгорнуто 132 стаціонарних ліжка. Поліклінічне відділення за зміну приймає 285 пацієнтів.

Далі депутати затвердили передавальні акти Новосанжарської ЦРЛ та Центру ПМСД новоутвореним комунальним некомерційним підприємствам. Тобто, відповідно до реформування в медичній галузі, обидва медзаклади змінили статус.

Наостанок присутнім повідомили, що оголошується конкурс на зайняття вакантної посади головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Новосанжарський Центр первинної медико-санітарної допомоги». До 21 листопада буде сформована комісія з відбору кандидатів.

Крім того, депутати районної ради звернулись до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2018, 13:32 | Нові Cанжари | Суспільство
1. orakul / 13 листопада 2018, 11:57
"сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції." Так вони загинули на війні з Путіним, чи на антитериростичній операції, тобто на війні з власним народом, частину якого назвали терористами?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації