Вхід | Реєстрація

Відтепер роботодавці можуть мати свій електронний кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду України

Відтепер роботодавці можуть мати свій електронний кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду України

У жовтні 2011 року почав функціонувати веб-портал Пенсійного фонду України. Це — сучасний електронний сервіс, який дозволяє без черг та зайвих витрат, зручно і оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду та дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення.

Технічні можливості веб-порталу електронних послуг постійно розширюються. Цьогоріч запроваджено нові онлайн-сервіси — підключення до послуги смс-інформування пенсіонерів і застрахованих осіб, а також отримання онлайн-довідок, достовірність яких підтверджується QR-кодом.

А віднедавна на порталі функціонує ще й кабінет страхувальника (роботодавця), у якому доступна інформація про забезпечення соціальних прав його працівників, про правильність подання звітності тощо.

У кабінеті буде відображена інформація стосовно сплати єдиного соціального внеску, у тому числі — щодо заборгованості підприємства з цього виду платежу до Фонду. Якщо є порушення прав працівників, у кабінеті можна побачити, скільки застрахованих осіб з вини роботодавця не одержали зарахування певного періоду до страхового стажу.

Окрім того, у кабінеті містяться відомості щодо звітності по сплаті єдиного соціального внеску. Зокрема, роботодавець може оперативно проаналізувати зауваження до звітів та рекомендації щодо усунення неточностей.

Ще одна функція, яка стає доступною для роботодавця у його кабінеті, — це можливість отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні). До цього часу первинні дані для розрахунку — страховий стаж та розмір заробітної плати — надавали самі працівники. Для цього вони звертались до управлінь Пенсійного фонду за довідками. Тепер процедура отримання необхідних відомостей значно спрощується.

Увійти до кабінету роботодавець може через електронний цифровий підпис.


Автор: Кобеляцьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2018, 13:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації