Вхід | Реєстрація

Урожай зібрали, можна й святкувати

Урожай зібрали, можна й святкувати

У Кобеляцькому районі завершився збір пізніх зернових культур та буряків. У п’ятницю аграрії відзначатимуть День працівників сільського господарства.

Як розповіла Тетяна Чердак, начальник відділу агропромислового розвитку, станом на 2 листопада всі агроформування завершили жнива. Найкращі показники врожайності пізніх зернових культур зафіксовані у фермерських господарствах «Урожай», «Відродження», «Нива», товаристві «Співдружність агротехмаш».

— Цьогорічна жнивна кампанія показала, що гарні врожаї соняшника, кукурудзи і сої зібрали ті агроформування, на території яких пройшли дощі. У інших господарствах культури просто згоріли під сонцем, — говорить начальник відділу АПР.

Під соєю було засіяно 3957 гектарів землі. Усього аграрії зібрали 7400 тонн урожаю. Середня врожайність — 18,9 центнера з гектара. Майже на 16 000 гектарів намолочено 41 000 тонн соняшника, урожайність склала 25,9 центнера. Кукурудза займала 19 000 гектарів землі. Загалом зібрано 129 000 тонн зерна при врожайності 67,6 центнера.

Також завершилися збір і переробка цукрового буряку. Під солодку рослину сільгоспвиробники відвели 2,6 тисячі гектарів землі, на яких зібрали 105 000 тонн. Кобеляцький цукровий завод завершив переробку буряків минулого тижня.

Паралельно зі збором пізніх зернових аграрії проводили посів озимої пшениці і ріпаку. Ці культури зайняли площі 11 100 та 2800 гектарів відповідно.

На завершення розмови Тетяна Чердак нагадала, що 16 листопада в Центрі культури і дозвілля відбудеться концерт до Дня працівників сільського господарства, і запросила всіх бажаючих відвідати цей захід.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 листопада 2018, 13:07 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації