Вхід | Реєстрація

Бабенкову яму прикрашатимуть молоді берізки

Бабенкову яму прикрашатимуть молоді берізки

Деревця на березі Кобелячка висадили троє жителів міста.

У цьому році в тижневику було надруковано кілька публікацій про благоустрій берегів річки, що розмежовує територію міста та Підгорянської сільської ради. У травні відомий український співак та шоумен Мирослав Кувалдін разом із однодумцями заклав на правому березі Кобелячка фруктовий садок. Завдяки старанням Юрія Срібного та Віктора Фесюри, дерева обкошували і доглядали. Та в цьому році береги річки ще прикрасили новими зеленими насадженнями.

Розповідає депутат міської ради Віктор Фесюра:

— Згадую, коли чотири роки тому тільки розпочався благоустрій Кобелячка і, зокрема, мікрорайону Бабенкова яма. Тоді був висаджений березовий гай. Минуло зовсім небагато часу, а дерева вже підросли і радують око всіх, хто приходить відпочити на берег Кобелячка. Сюди приїздять на фотосесії весільні пари, бавиться малеча.

Щоправда, не всім місцевим подобається жити в такому гарному місці. Вони більше переймаються тим, аби їх домашні тварини були нагодовані. Тому й припинають кіз поряд із молодими деревами.

— Це справжня напасть, — зізнається Фесюра. — Деякі люди думають лише про себе. І їм байдуже, що тварини об’їдають дерева, які потім всихають.

Аби березовий гай і далі розростався, активіст домовився з керівництвом Новосанжарського лісового господарства про передачу 70 деревець.

12 листопада разом зі своїми племінниками Сергієм Фесюрою і Олександром Шевченком депутат міськради приїхав на Бабенкову яму. Вони висадили частину молодих берізок у гаю, а потім переїхали на інший бік річки.

— Я тут відпочиваю душею, — зізнається Віктор Фесюра. — За останні два роки у цьому місці ми висадили більше 350 сосен, кілька десятків фруктових дерев, а тепер ще й берізки. Уявіть, як буде зелено, коли всі насадження попідростають. Головне, щоб ці старання цінили всі, хто буває на березі Кобелячка, і не робили шкоди. Не для себе ж стараємось.

Цього дня більше десяти берізок кобелячани посадили у мікрорайоні Солонці, поряд із хокейним полем.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2018, 10:38 | Кобеляки | Цікаве
1. Slavko / 17 листопада 2018, 14:22
Одні пиляють, інші саджають
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації