Вхід | Реєстрація

Вулицю в Сухинівці обіцяють заасфальтувати за 4 дні

Вулицю в Сухинівці обіцяють заасфальтувати за 4 дні

Між тим, процес збору і підготовки документів, необхідних для початку робіт, зайняв близько чотирьох місяців.

Як розповів сухинівський сільський голова Ігор Рябека, рішення про те, щоб заасфальтувати вулицю Ярову, що прилягає до нещодавно відреставрованого сільського будинку культури, депутати прийняли ще в липні поточного року. Потім чекали, доки до сільського бюджету надійдуть кошти від акцизного збору на торгівлю нафтопродуктами. А вже після цього замовили необхідну проектно-кошторисну документацію. Сільський голова не приховує, що в нього і в депутатів навіть виникало побоювання, що через затримку часу, пов’язаного із проходженням всіх необхідних бюрократичних процедур, асфальт покласти не вдасться.

Рябека пояснює:

— Я пообіцяв людям, що в дощ і мороз асфальт класти не будемо. Але ми не могли почати, не маючи всіх документів. Посадять же (посміхається). Але природа над нами змилувалася, осінь — без дощів і морозів. Отож, встигаємо. Працювати шляховики почали 9 листопада. Спочатку технікою «спланували» майбутню асфальтну дорогу.

10 листопада, не дивлячись на вихідний день, сільський голова перебував на місці проведення робіт. Разом із ним за процесом наглядав місцевий депутат Олександр Литвин.

Один із працівників з числа тих, хто працював на укладанні асфальту, пояснив:

— Зараз стійка плюсова температура. Асфальт привозять із Бутенок. Везуть великим автомобілем. Суміш не встигає застигнути. Вкатуємо важкими котками. Нехай люди не хвилюються, усе буде зроблено якісно, асфальт служитиме довго.

Рябека, у свою чергу, розповів, що про всяк випадок звернеться до місцевих фермерів із проханням у перші дні не їздити по асфальтному покриттю тракторами.

Шляховики пообіцяли, що всі роботи проведуть за чотири дні. Загальна вартість проекту по асфальтуванню 650 метрів вулиці Ярової складе 1 мільйон 200 тисяч гривень. У наступному році її заасфальтують повністю. Олександр Литвин під час розмови нагадав сільському голові про обіцянку облаштувати сільський стадіон, що розташований поруч. Рябека погодився, але зазначив:

— Так, ми хочемо, щоб у Сухинівці був своєрідний центр села. Тут і будинок культури, і стадіон, і адмінприміщення сільради перенесемо в один із будинків. Але не все одразу. По черзі. У наступному році руки дійдуть і до стадіону, і до сільради.

Між тим, чергову пропозицію із Кобеляцької міськради про об’єднання сухинівські депутати відхилили. Нагадаємо, що саме Сухинівська сільрада за показником надходження місцевих податків на одного жителя є найбагатшою в Кобеляцькому районі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2018, 10:21 | Кобеляки | Суспільство
1. Slavko / 17 листопада 2018, 13:57
Суцільна брехня ! Як тільки хлопці Копельця почали заставляти об"єднуватись, так дехто зразу всрався і вирішив, що треба бігом красти, бо не буде чого (цитую : "бо плакали наші гроші")... Стільки років отримує відкати та все приказує : "Так не можна, бо посадять!" Це вже ХІТ такий У СУХИНІВЦІ "бо посадять!"! Який асфальт і які 4 дні ? Уже морози почались ! А обіцянки ?? Як послухати цього сільського голову, так там мало не всі у них приватні підприємці, але чомусь тільки податків вони не платять, у тому числі він сам ! Ви ненароком не забудьте собі зарплату підняти з 10-ти до 15-ти тисяч за те, що на роботі не буваєте, а то інформація витекла, а ви все ніяк не наважитесь ! До речі, просвічую, що жителі Лісного не бажають ніякого центру села у Сухинівці... Коротше кажучи, смаленим запахло називається ! Щури сухинівські.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації