Вхід | Реєстрація

На ремонт «рукасівської» гори не вистачає коштів

На ремонт «рукасівської» гори не вистачає коштів

Доки дорожники чекали завершення збору буряку, вантажівки вщент зруйнували покриття.

У Кобеляцькому районі не залишилося автомобільних доріг, які б не потребували ремонту. Щороку їх вибірково «латають». Та побідних ремонтів не вистачає навіть на кілька місяців. У зв’язку з цим, деякі ділянки доріг стають фактично непроїзними. При тому, що цими автошляхами щодня проїжджають десятки, якщо не сотні транспортних засобів. Зокрема, шкільні автобуси підвозять дітей до навчальних закладів.

У 2018‑му на ремонт кобеляцьких автошляхів Агенція місцевих доріг у Полтавській області заклала 20 000 000 гривень. Капітально мали відремонтувати частини автошляхів Кобеляки — Просяниківка, Горішні Плавні — Салівка — Озера та Кобеляки — Білики. Ремонтні роботи мали провести у місцях, де дорожнє покриття зруйноване найбільше.

Наприкінці липня голова РДА Таміла Шевченко анонсувала, що вже в наступному місяці мають почати ремонтувати дорогу Кобеляки — Білики. Поточний ремонт проведуть на відрізку від райцентру і до автодороги Полтава — Олександрія. Із виділених коштів значна частина піде на капітальний ремонт невеличкого відрізка шляху, поряд із селищем Білики. Мова йде про підйом у районі колишнього свинокомплексу «Сільські традиції» або, як його називають місцеві жителі, «рукасівська гора».
Та все ж, спершу ремонтні роботи розпочались на автошляху Кобеляки — Просяниківка. Тендер на їх проведення виграло товариство «Трансресурси». Поточний ремонт дороги коштував майже 9 800 000 гривень.

На ремонт дороги від Кобеляк до автошляху Полтава — Олександрія розіграли два тендери: на 1 457 000 та майже 4 900 000. Підрядниками визначили товариства «ДРСУ Полтава» і «Трансресурси».
19 листопада Таміла Шевченко повідомила, що дорогу на Просяниківку завершили ремонтувати. Зараз дорожники латають автошлях на Білики, зі сторони траси М-22:

— Але виникла проблема. Вантажівки, що перевозили буряк на цукровий завод, майже повністю зруйнували гору в селищі. Тепер вартість її ремонту зросла фактично вдвічі.

Р. S. Через два дні в Кобеляцькому районі випав сніг. І до нестачі коштів на ремонт гори додались ще й несприятливі погодні умови.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2018, 11:11 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації