Вхід | Реєстрація

Зупинки-розмальовки від Козловського

Зупинки-розмальовки від Козловського

Кому доводиться їздити через канал у бік Магдалинівки чи дорогою на село Преображенку, той постійно зустрічається з двома автобусними зупинками. Вони — дуже помітні, бо розмальовані в стилі патріотичних українських кольорів.

Стоять зупинки в полі. На одній — надпис «Преображенка» із зображенням українського козака. А неподалік, у Магдалинівському напрямку, яскравіє «зупинка–вишиванка».

Колись ці споруди будувалися з хорошими намірами. Та з часом стали занедбаними. Дав їм «друге дихання», нове життя місцевий підприємець, аграрій Андрій Сумський. Зі своїми працівниками Андрій відновив вигляд зупинок. Сумський сам підібрав і надписи, щоб кожен місцевий житель чи просто подорожуючий пам’ятав, якої він нації. Про це нам розповів Євгеній Козловський, який, власне, і розмалював зупинки, перетворивши їх на своєрідні витвори мистецтва. Євгенію Козловському 39 років, він народився і живе в Царичанці. Художнім ремеслом займається давно. Спеціальної освіти не має. Те, що він досяг у житті, це його щоденна і кропітка праця. Насправді, Женя — самоук. Має хист до художнього мистецтва від народження. На сьогодні Козловський — аерографіст, барельєфщик, іконописець, майстер художнього татуювання, будівельник. Працювати над розписом зупинок було нелегко. Це, як не дивно, нелегка фізична праця. На кожну зупинку було затрачено місяць роботи. Крім того, заважали погодні умови: дощі, вітер, спека. Але Євгеній знав, що його труд належно оцінять. Коли малював, часто зупинялися люди, пропонували художнику морозиво і лимонад.

Зі слів Євгенія Козловського, аграрій – підприємець Андрій Сумський з Преображенки встановив ще п’ять залізних зупинок.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2018, 13:28 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації