Вхід | Реєстрація

Кобелячани вшанували пам’ять жертв геноциду

Кобелячани вшанували пам’ять жертв геноциду

Однією з найтрагічніших дат в історії України є Голодомор 1932-1933 років. В останню суботу листопада весь український народ в смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам'ять мільйонів жертв геноциду.

Протягом 23-24 листопада у Кобеляцькому районі проведено ряд заходів до 85-річниці пам’яті жертв Голодомору. 

Зокрема, покладання квітів, колосків та лампадок до пам’ятного знаку жертвам геноциду.

В дитячій районній бібліотеці відбулась Година пам’яті «Голодомор: душа горить і тане немов свіча». Також учасники заходу мали змогу переглянути книжкову виставку «Скорботний біль і пам’ятка живим».

В загальноосвітніх навчальних закладах району та Кобеляцькій дитячій музичній школі провели тематичні уроки, присвячені пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років. А співробітники архівного сектору райдержадміністрації підготували тематичну виставку.

Традиційно по всій Україні цього дня пройшла акція "Запали свічку". О 16:00 годині жителі району також долучилися до національної скорботи, запаливши свічки в пам'ять про життя, що обірвалися.


Автор: прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2018, 14:06 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Slavko / 26 листопада 2018, 18:19
Кобеляцька РДА своїми злочинними діями також скоро доведе земляків до голоду, а тоді вже оптом будуть усім пам"ять вшановувати десь на курортах... Непогано вони постаралися, щоб «добробут» пооформляв паї. А документів то не дали селюкам ще й кадастрові номери поміняли ! Добробут той зникне або передасть комусь усе і... вітра в полі шукайте, а не свою землю ! Скоро, скоро це буде!.. Дякуйте Кобеляцькій РДА.
2. orakul / 29 листопада 2018, 19:48
Цинізм і насмішка над памятью предків. Привели до влади тих самих, хто той голодомор творив, більше того, й зараз його творить, і вони ще понтуються, тіпа, память шанують.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації