Вхід | Реєстрація

У «третій» школі працював німецький експерт

У «третій» школі працював німецький експерт

Представник Служби Старших Експертів Маргітта Раддатц вивчила енергетичний стан навчального закладу та підготувала рекомендації для його утеплення.

Як розповіла директор Кобеляцької загальноосвітньої школи №3 Таїсія Масич, про громадську організацію Служба Старших Експертів (ССЕ) вона дізналася на педагогічній нараді. Зібрання стосувалось енергетичного аудиту та економії енергоносіїв. Перед присутніми виступала біличанка Лідія Чернига, яка і розповіла про співпрацю з німецькими колегами.

— Справа в тому, що кожен навчальний заклад повинен мати енергетичний паспорт, для того щоб удосконалювати характеристики, — говорить Таїсія Масич. — Його видає експерт, який попередньо проводить аудит. Представники німецької громадської організації працюють на волонтерських засадах. Ми звернулися до них із проханням допомогти нам виготовити паспорт. Наприкінці жовтня до нас приїхала їх представник Маргітта Раддатц. Десять днів вона обстежувала приміщення школи, із допомогою тепловізора робила відповідні заміри і термовізуальні знімки, аби визначити, де в будівлі іде відтік тепла.

Дослідження експерт проводила в різний час доби. Після проведення всіх експертиз, Маргітта Раддатц дала рекомендації педколективу відносно збереження тепла в приміщенні. Також провела навчання для батьків.

Згідно висновків експерта, у школі необхідно замінити вікна, дах і двері, утеплити стіни. Хоча розрахунки показали, що школа споживає незначну кількість енергоносіїв. Маргітта Раддатц допомогла надіслати звернення до кількох німецьких організацій, що можуть надати фінансову підтримку для утеплення навчального закладу. Також директор школи звернулась до полтавського товариства, яке допомагає із заміною системи опалення.

Тому Таїсія Масич сподівається, що знайдуться меценати, які допоможуть утеплити навчальний заклад. Адже школа користується популярністю: у цьому навчальному році її відвідують 150 дітей. І кількість учнів постійно збільшується.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 листопада 2018, 14:05 | Кобеляки | Цікаве
1. orakul / 29 листопада 2018, 19:45
А що,вже всі українці виродилися чи виродками стали? Вже самі не можуть ні рахувати, ні школу утеплити? Треба тільки німців звати. Та я то ж ще чи німці вони, ті маргіти раддатці?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації