Вхід | Реєстрація

Посадовці вважають, що відремонтовані мости можна експлуатувати 10 років

Посадовці вважають, що відремонтовані мости можна експлуатувати 10 років

У четвер, 22 листопада, прес-служба Полтавської облдержадміністрації повідомила, що в Новосанжарському районі дорожники укріпили два мости, які не ремонтувалися останні 12 років. Через відсутність належного нагляду бетонні споруди стали аварійними.

Нагадаємо, що на відрізку автодороги, яка з’єднує Нові Санжари та Нехворощу, знаходяться два мости через річки Ворскла й Оріль. Обидві споруди знаходились у жалюгідному стані. Їх обіцяли полагодити. Аби пришвидшити ремонтні роботи і привернути увагу громадськості, жителі Нових Санжар та Нехворощі навіть перекривали дорогу. Наприкінці травня акцію протесту проводили новосанжарці, нехворощани застосували радикальні заходи на початку серпня. До ремонту мостів приступили в жовтні. Обидва тендери виграло товариство «ДРСУ ПОЛТАВА». Вартість ремонту споруди через Ворсклу становила 1 475 500 гривень, а через Оріль — 2 005 500.

Як повідомив директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури ОДА Тимофій Голбан, дорожники укріпили на мостах деформаційні шви, що з’єднують частини споруд. Шви призначені для зменшення навантаження на інші елементи мостів. Коли вони руйнуються, на мостах з’являються ями та просідання.

Зі слів посадовця, після укріплення деформаційних швів підрядник заасфальтував ту частину, де проводили роботи. Тепер мости можна експлуатувати 10 років.

 

Місцеві дороги утримуватимуть дві організації

За утримання доріг загального користування місцевого значення відповідає державне підприємство «Агентство місцевих доріг Полтавської області». З моменту створення підприємства тендери на виконання робіт за цим напрямком виграє полтавське товариство «Будівельна компанія «Старт-Інвест».
Саме цей підрядник відповідає за приготування протиожеледних матеріалів та обробку ними доріг, снігоочищення доріг.

Товариство «БК «Старт-Інвест»» протягом цього року залучив 28 субпідрядників у всіх районах області. За утримання доріг у Кобеляцькому районі відповідало ТОВ «Дорожник-1», у Новосанжарському — товариства «Дорожник-1» і «ДРСУ ПОЛТАВА».

Та оскільки «Агентство місцевих доріг Полтавської області» не знімає з себе відповідальності, нагадуємо черговий номер, наданий заступник керівника підприємства Анатолієм Петлюхом — (050)015–02–33. Якщо ви помітите, що під час випадання снігу дорожня організація не справляється зі своїми обов’язками і це спричинило затори, телефонуйте в «Агентство місцевих доріг».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2018, 12:12 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації