Вхід | Реєстрація

Суніл Мохан Дас у ролі козака Сіромахи

Суніл Мохан Дас у ролі козака Сіромахи

Третього грудня в Центрі культури та дозвілля для дітей з інвалідністю відбувся творчий захід.

У Царичанській об’єднаній територіальній громаді проживає 55 дітей з особливими потребами. Кожного року в Міжнародний день людей з інвалідністю та на новорічно–різдвяні свята від місцевої влади та депутатів дітлахи отримують подарунки. А працівники Будинку дитячої та юнацької творчості готують концертно–розважальну програму.

На зустріч діти прийшли з батьками. Присутніх тепло привітала ведуча Валентина Сергієнко. У цей день діти з особливими потребами отримали солодощі від виконкому Царичанської громади та Гошгара Мухтарова. Священики округу отець Сергій та отець Діонісій вручили образи Віфліємської ікони Божої Матері. З найкращими побажаннями до діток звернулися начальник соціально– гуманітарного відділу громади Юрій Липка та представник депутата обласної ради Людмила Костенко. Учениці Царичанської опорної школи, вихованці гуртків БДЮТу Віка Гавриленко та Наташа Казнадій отримали грамоти за активну творчу діяльність. До речі, на заході була представлена чудова виставка робіт гуртківців з особливими потребами. Наташа займається в гуртку «Вишивка», а Віка — у студії сучасного дизайну. Як розповіла керівник гуртка Марина Крупко, Віка встигає все. Дівчинка і добре навчається в школі, і багато працює над своїми роботами. На виставці представлені її поробки, виконані різною технікою. Фантазія дитини вражає.
Присутні на заході переглянули чудовий концерт, який підготували вихованці БДЮТу та школи естетичного виховання. Звучали пісні, виконувалися танці, грали на бандурі та клавішних інструментах. Спеціальними гостями на заході були учасники Дніпровського відділення міжнародної спільноти свідомості Крішни. Гурт «Радге — шьям» майстерно, у яскравих костюмах демонстрував індійські танці, а козак Сіромаха виконував українські балади в супроводі старовинного інструменту фізгармонь (звучить як маленький орган). Козак Сіромаха — це позивний чоловіка, який воював у АТО. Згодом позивний перейшов у сценічний образ. Духовне ім’я козака — Суніл Мохан Дас. Артист вважає, що в українській та індійській культурі багато спільного, культури тісно пов’язані. Крім виконаної пісенної композиції, Сіромаха завзято виконував танці, зокрема із шаблями. Колектив Крішни кожного присутнього пригостив індійськими солодощами.

Міжнародний день людей з інвалідністю — це не свято. Це день звіту про те, що суспільство зробило для створення умов рівних можливостей для людей з особливими потребами. Дуже добре, що в Україні багато тих, хто допомагає таким людям не для галочки, а від щирої душі. Вони «бачуть серцем». І це тішить.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Neznayko / 8 грудня 2018, 10:34
Нє, ну це конєшно круто, козак Суніл Мохан грав українських пісень на фізгармоні і закликав молитися Крішні !
Воно звичайно прикольно, забуваймо православ’я, закидаймо сопілки і Харе Рама , Харе Крішна, козаки Мохани , щирі українці !
2. Selena2017 / 8 грудня 2018, 11:23
Це вже називається - дожитися до чортового паліччя...
3. orakul / 8 грудня 2018, 15:24
1.Neznayko
«забуваймо православ’я,»

Незнайко, термін "православіє говорить сам за себе. Що він означає, сказано в самому слові ПРАВО-СЛАВІЄ, це ж очевидно для усіх адекватних сонячних, світлих людей, крім лунних, звичайно. Цей термін вживали наші предки, які дійсно є далекими родичами славяно-аріїв, мігрувавших із Півночі до Індії. І цей термін не має нічого спільного з іудохристиянством, в яке нас насильно «перехрестили» іудеї, з ціллю духовного закабалення і стирання нашої історії і мови наших предків і передтворення нас в рабів божих, тобто рабів іудейського сина Іісуса. Стали ототожнювати право-славіє з "еврейской девы сыном", - як писав Пушкін. Ототожнюють його з якоюсь божою матірю, ікони якої тепер дарують діткам аби їх затуркати. Як кажуть "маразм крепчает". Санскрит - мова древніх індійців і вона має багато спільного з словянськими мовами і це лишній раз підтверджує древність і спільність мов. Нікого не слухай, а читай, вникай і розбирайся сам.Посилання на www.anaga.ru
4. orakul / 8 грудня 2018, 15:28
Ось тобі, Незнайка, ще ссилка на статтю вченої Гусєвої, про яку згадується в першій ссилці. Вона справжня вчена, яка не купувала дипломи за сало, не продавалася владі і т.п. Включай мізки і думай сам.Посилання на www.narodsobor.ru
5. orakul / 8 грудня 2018, 15:35
" Священики округу отець Сергій та отець Діонісій вручили образи Віфліємської ікони Божої Матері." От ти скажи, Незнайка, яким боком ота віфлємська ікона якоїсь матері до українців, якщо ти українець? Та привезли б вже діткам краще рошенівських канахвет в дарунок. Ні, вони, блін, їм якусь віфліємську мать везуть. Капець. Ось тобі ще одна ссилка з картою Ісхода. Тільки не юдейського ісхода, який ми тепер чомусь святкуємо. На хрен він нам упав той ісход, коли ми свого Ісхода не знаємо. Посилання на ss69100.livejournal.com
6. Neznayko / 8 грудня 2018, 18:37
На це я відповім так, Бог один , просто різні народи називають його по різному, але я проти того, щоб православним нав’язували Крішну, точно так як греко-католики зараз намагаються поставити свою конфесію вище православ’я, хоча і ті, і інші християни !
Ви, оракуле, можете вірити хоч в Будду, хоч в Вішну, я ж хрещений у церкві православній московського патріархату і змінювати віру не збираюсь, так же як і переходити під хоругви вискочки Філарета.
7. orakul / 8 грудня 2018, 19:35
6.Neznayko
«Ви, оракуле, можете вірити хоч в Будду, хоч в Вішну, я ж хрещений у церкві православній московського патріархату і змінювати віру не збираюсь»

Ти так нічого і не зрозумів, а шкода. Я тебе не закликав нічого змінювати. Кожен по своєму з ума сходить. Сходь і ти. Я тобі намагався втолкувати, що таке право-славіє і де його витоки. Це давній термін наших давніх предків. Ти, так виходить, від віри предків відмовився. Потім цей термін переробили під іудохрстиянство, якому ти тепер вирішив поклонятися і називати це православям, так як тобі внушили. Але це не так. Ото і все, що я намагався до тебе донести. Твоя особиста упоротість у цьому питанні і не розууміння суті, лишній раз доводить силу отієї християнської "патерни". Це такий новий західний термін привіз Філон нам із Європи, то і я його буду вживати. Може так швидше дійде.
8. Neznayko / 8 грудня 2018, 21:31
Та ні, я вірю в Бога, знаючи напевне що Він є, інакше не вірив би і не говорив би на цю тему...
Вам же, шановний оракуле, дуже гарно мізки промили...
Ладно, на все Вам добре, харе крішна, харе рама!
9. orakul / 9 грудня 2018, 20:08
8.Neznayko
«Та ні, я вірю в Бога, знаючи напевне що Він є»

Який ти таки самоувєрєний. І ти точно знаєш, що його богородиця народила? Так будь добрий підкажи, звідки бородиця взялася?
10. Neznayko / 9 грудня 2018, 20:28
Біблію читайте, там все написано спеціально для Вас!
11. orakul / 9 грудня 2018, 21:08
10.Neznayko
«Біблію читайте, там все написано спеціально для Вас!»

Читаю. Тільки мені більше подобається читати те, що там написано для тих, кому свідомі поцреоти здали мою Вітчизну. Ну от таке, наприклад «А в городах сих народов, которых Господь, Бог твой, дает тебе во владение, не оставляй в живых ни одной души». (Второзаконие 20:16) Або таке "«Когда же ведет тебя Господь, Бог твой, в ту землю, которую Он клялся отцам твоим, Аврааму, Исааку и Иакову, дать тебе с большими и хорошими городами, которых ты не строил; И с домами, наполненными всяким добром, которых ты не наполнял, и с колодезями, высеченными из камня, которых ты не высекал, с виноградниками, которых ты не садил, и будешь есть и насыщаться; (Исаия 6:10 -11)
12. Neznayko / 9 грудня 2018, 21:42
І до чого тут це ? Як в городі бузина, а в Києві дядько, їй-бо...
13. orakul / 9 грудня 2018, 21:45
12.Neznayko
«І до чого тут це ?»

Як це, до чого? Ти ж порадив Біблію читати, ну от я і почитав.
14. Neznayko / 9 грудня 2018, 22:24
Шановний оракуле, не займайтеся демагогією, починали за здравіє, перейшли до упокою, перескочили на Богородицю, а дійшли до завоювань чужих земель? А Харя Рама тут при чім? Ви Ляшку Олегу Валерійовичу часом не родич, ні?
15. Чудо Юдо / 10 грудня 2018, 07:55
Незнайко, ти перший раз Оракула читаєш чи що?:)
У нього за кожним разом тупий словесний понос - ти пишеш про вправки для розминки у дитячому садочку, а він п’ятий комент підряд закінчує родимкою Кім Чин ИНа, яка у нього на шиї і не дає йому спати, а винні в цьому всьому євреї і кастрюлєголові.
Дід ні про що інше думати не може, у мізках для всього іншого місця уже немає.
Це як у анекдоті про студента-ветеринара, який знав тільки про бліх.
16. Neznayko / 10 грудня 2018, 08:26
Та мені взагалі по ф.і.г.у. , хай дідусь молиться Ярилу та Перуну, якшо такий свідомий патріот, може йому словянські ідоли більш допомогають, чукчі он досі вірять в своїх шаманів з бубоном і нічого, живуть собі...
17. orakul / 10 грудня 2018, 08:31
14.Neznayko
«не займайтеся демагогією, починали за здравіє, перейшли до упокою, перескочили на Богородицю, а дійшли до завоювань чужих земель? А Харя Рама тут при чім?»

"Харя Рама" тут ні при чім. Ти ж мені написав про Біблію і я тобі відпвів про Біблію. Все логічно. Яка тут жемагогія. Все дуже сурйозно. І не слухай отут всяких чудоюдів. Може в тебе ще не все втрачено. Ти нівно думаєш що то просто так в Біблії таке написано? Ну навіть якщо стати на точку зору упоротих віруючих, що Біблію Бог писав, як мене один колись з піною у рота переконував, то хіба Богу більше нічого робити, як всяку хрень писати? І ти думаєш, що приведені цитати стосуються давніх часів? Та хрен ти вгадав. Ну я ж вже тут колись давав ссилку на Дпіпровську синагогу, чого ти не дивився. На ще подивись. А у кого відіва не показує напишу словами із пісні "Тут наши корни, тут истоки..... Тут Авраам родил Исаака А тот Иакова родил.." Не десь там, на Сінаї, а тут.... І Бог дав їм цю землю і вона повинна бути вільна, від пришелепуватого бидла в першу чергу. Що і робиться. А те, що тобі тут писатимуть чудиюди, селени і т.п. так то може вони на замовлення пишуть, а може дійсно щось з головою. Зараз пришелепуватих розвелось хоч "пруд пруди". Слухай пісню Посилання на www.youtube.com
18. Neznayko / 10 грудня 2018, 08:51
Ясновельможний Оракуле, розумієте, я знаю і вірю в те і в тих, кому вірю і знаю, і пропаганда на мене не діє (не маю на увазі особисто Вас, ні, говорю взагалі ).
Якщо я вірю в Господа і знаю, що Він існує,то ніхто мене не переконає в інакшому....
А написати і показати нині можна будь що, в 2000 році нас запевняли, що пора збирати чумайдани і валити з планети, а то кирдик і шо ?
А от професор Валерій Бебик запевняє, що весь світ - Україна зі центром у Львові, і знаходяться ж ті, що вірять в таке!
І якщо вже поринути в історію, то слов’яни- це нащадки скандинавів, що осіли на берегах Дніпра на шляху із варяг в греки... тоді вже доцільніше вірити в Тора, чи які там ще були боги у вікінгів?

Я ж кажу, я вірю не в релігію, я взагалі до церкви не ходжу, я вірю в Господа, тому, що знаю напевне, що Він є !
19. orakul / 10 грудня 2018, 09:38
18.Neznayko
«Я ж кажу, я вірю не в релігію, я взагалі до церкви не ходжу, я вірю в Господа, тому, що знаю напевне, що Він є !»

Ти ж знову не перекручуй. Мова ж іде не про Господа, а про Біблію. Чи я тобі не понятно написав? Ну включай логіку. Ти ж, як там в анекдаті, або хрестик зніми.... або.... Ти визначся, хто він такий той Господь. Якщо він просто є, як Вселенський розум, так то одна справа. А якщо він є, як іудейский винахід, то зовсім інша справа. Церкви рахують Біблію Святим письмом, значит, вони і вся їх паства, визнають написане в Біблії за Беже откровення. Ось про що мова. Цитати з того «откровення» я і привів. Може ти і правильно віриш, але це зовсім не говорить про те, що правильно віруют усі миряни визнаючи Біблію святим письмом.
20. Neznayko / 10 грудня 2018, 09:56
А при чому тут усі миряни ? Я відповідаю лише за себе!
Інші хай віповідають за себе, я ж уже сказав усе що міг і хотів!
21. orakul / 10 грудня 2018, 12:21
20.Neznayko
«А при чому тут усі миряни ?»

Та при тому, що розводять усіх. Їх цікавить більшість. А ти, будь хоч сто разів правильний, це їм не так важливо. Їм важлива статистика явища. Більшість клюнула на розводняк і їм цього досить. А на тебе, якщо ти щось і будеш розуміти, вони почеплять ярлик невігласа чи пришелепуватого, хоч ти таким і не будеш. Насправді пришелепуватими буду більшість, яка, наприклад, обере потрібного депутата чи президента. У цьому і вся суть їхної так званої демократії. Більшість безмозгла і тому їм вдається всіх морочити і вічно залишатися при владі. І тому, демократія - це сама недолуга система. Але вона вигідна тим, хто при владі. І тому так звані демократи найдужче критикують і найдужче бояться тоталітаризму, царизму і т.п "изму". Насправді, демократія - це різновид найкрутішого тоталітаризму. Тільки цей тоталітаризм, на відміну від класичного, спрямований не на розбудову дуржави, а на сбереження влади кагалу і, можливо, як у нашому випадку, на нищення держави і людей.Посилання на scontent.fhrk1-1.fna.fbcdn.net
22. Selena2017 / 10 грудня 2018, 14:44
15.Чудо Юдо
«Незнайко, ти перший раз Оракула читаєш чи що?:)»


Коментарю - кілька лайків. Чітко, влучно, дотепно.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації