Вхід | Реєстрація

Наступний рік може бути найгарячішим

Наступний рік може бути найгарячішим

2019 рік може стати найспекотнішим в історії людства через явище Ель-Ніньйо, посилене змінами клімату. Про це повідомляє «National Geographic».

Ель-Ніньйо — явище, що виникає при різких перепадах і протилежних екстремальних значеннях температури води й атмосферного тиску, характерне для екваторіальної зони Тихого океану. Воно трапляється кожні 2–7 років, може тривати близько 6 місяців і впливати ледь не на всю планету. З імовірністю 80 % Ель-Ніньйо вже почався і триватиме щонайменше до кінця лютого 2019 року. Наслідки Ель-Ніньо в останні роки були суворішими через глобальне потепління, і ці впливи будуть гіршими, оскільки температури продовжують зростати. З Ель-Ніньо цілком можливо, що 2019 рік стане найгарячішим.

За даними Всесвітньої метеорологічної організації, 2015–2018 роки були найгарячішими через рекордні викиди двоокису вуглецю (СО2). 406 місяців поспіль (понад 33 роки) клімат Землі був теплішим за середні значення XX сторіччя. Через Ель-Ніньйо вчені очікують різних стихійних лих у різних частинах планети, які можуть бути вельми руйнівними.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2018, 10:41 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації