Вхід | Реєстрація

Замість грошей — сувеніри

Замість грошей — сувеніри

Дві шахрайки переконали бабусю, що гривневі банкноти необхідно замінити.

За минулий тиждень до чергової частини Новосанжарського відділення поліції надійшло 97 заяв та повідомлень. Із них — 9 кримінальних правопорушень.

4 грудня з письмовою заявою до поліцейських звернулась жителька Нових Санжар. Вона розповіла, що 1 грудня на автостанції в селищі невідома особа викрала в її доньки мобільний телефон «Xiaomi Redmi». Вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», що карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

6 грудня мешканець селища повідомив правоохоронцям, що близько 23‑ї години невідома особа відчинила двері в його сараї і викрала велосипед марки «Україна» зеленого кольору. За крадіжку, поєднану з проникненням у житло чи інше приміщення, на порушника чекає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Цього ж дня до поліцейських зателефонувала новосанжарка, яка розповіла про шахраїв, що з’явились у селищі. До 81‑річної пенсіонерки зайшли невідомі жінки, які повідомили, що відбувається грошова реформа. Старі банкноти вилучають. Їх замінюють доларами і євро. Пенсіонерка віддала їм 5000 гривень. У замін шахрайки вручили старенькій чотири сувенірні 100‑доларові банкноти та чотири 50‑єврові. Правопорушниці відповідатимуть перед законом відповідно до частини 1 статті 190 ККУ. Їм «світить» штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

8 грудня до чергової частини Новосанжарського ВП зателефонував житель села Дубина. Із його слів, близько 23‑ї години в Нових Санжарах, поблизу одного з магазинів, кілька невідомих осіб підійшли до місцевої 38‑річної жінки та вдарили її ззаду по голові. Далі зловмисники заволоділи її сумочкою, де знаходились 300 гривень та 200 доларів США. При виїзді на місце події факт незаконного заволодіння майном не підтвердився. Вирішується питання про внесення події до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 125 ККУ «Умисне легке тілесне ушкодження», — карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами на строк до 1 року.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2018, 15:40 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації