Вхід | Реєстрація

Скоріше за все, повені не уникнути

Скоріше за все, повені не уникнути
У разі повені в області підтопить 268 населених пунктів. А це понад 13 тисяч приватних садиб, де мешкають майже сорок тисяч людей. Такі прогнози озвучили на селекторному засіданні обласного штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій.
Критичної ситуації на Полтавщині поки що не має, заспокоює заступник голови ОДА Андрій Баранов, який  очолює обласний штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій. Однак, уже внаслідок негоди деякі населені пункти підтоплені –  Крюківський район у Кременчуці, село Дмитрівка поблизу Комсомольська та Баранівка Шишацького району. Загалом же під час весняної повені затопить тих, хто живе в межах русел Псла, Сули, Ворскли та інших річок. А це приблизно по 7-15 населених пунктів у кожному районі.
Гроші на ліквідацію підтоплення шукатимуть у резервному фонді. Спочатку виділять хоча б 350 тисяч гривень «Полтававодгоспу». Зараз вони перевіряють справність гідротехнічних споруд. Та навіть дороги до них не скрізь розчищені. Через підтоплення деякі ділянки доріг між селами будуть непроїзними один-два тижні. Районні штаби повинні стежити, щоб на річках не виникали затори через повалені дерева, бо наслідки подібних явищ – це миттєвий підйом рівня води.
З районів же звітують: наприклад, у Комсомольську лише 3 човни та 2 катери, у Лубенському, Оржицькому, Машівському, Семенівському та Решетилівському районах по 1 човнові, а у Гребінківському та Шишацькому їх взагалі немає. Хоча після спілкування по селектору з’ясувалося: плавзасоби у районах є, просто вони приватні, тож у офіційних документах їх і не враховували. Але коли мова йде про людські життя, форма власності значення не має, зазначив Андрій Баранов. Тож, уже наступного дня на колегії він чекає детальних звітів про готовність до повені.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2010, 17:12 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації