Вхід | Реєстрація

Чиновників більше, відсоток витрат менший

Чиновників більше, відсоток витрат менший

Багатьох людей, які спостерігають за процесом створення об’єднаних територіальних громад, цікавить питання збільшення витрат на утримання виконавчого комітету. Побутує думка про те, що у громадах витрачають на утримання чиновників більше, аніж у сільських радах. Редакція вирішила перевірити цю інформацію.

Тим більше, що Павло Гунжель, який завзято критикує керівників Бутенківської громади, неодноразово заявляв, що тамтешня влада витрачає майже дев’ять мільйонів гривень на заробітну плату та преміювання чиновників. Зокрема востаннє про це йшлося у статті під назвою «Боротьба триває».

Редакція «ЕХО» вирішила перевірити скільки ж у Бутенках витрачають на утримання чиновницького апарату насправді. Адже Павло Олександрович у своїй публікації не назвав джерело інформації, якою оперує.

Тому ми звернулися до керівництва Бутенківської громади із проханням надати офіційну інформацію ( за її достовірність чиновники несуть відповідальність). Паралельно, користуючись інформацією із відкритих джерел ( офіційні сайти органів місцевого самоврядування) для наочності перевірили у скільки платникам податків обходиться утримання виконавчих комітетів Кобеляцької міської та Білицької селищної рад. Там, як відомо, об’єднані громади не створені. І вирахували процентне співвідношення доходної частини бюджетів названих органів місцевого самоврядування та витрат тна утримання виконавчого комітету. Тут потрібно зробити важливе уточнення. По-перше, ми брали до уваги виключно фонд заробітної плати, не враховуючи витрати на енергоносії, канцтовари тощо. По-друге, потрібно уточнити, що до складу виконкому на який йдуть витрати, зачисляють не лише чиновників, а й сторожів та прибиральниць.

Отже, у виконкомі Бутенківської ОТГ зараз працюють 27 чоловік. Бюджет громади за неповний 2018 рік склав у доходній частині 19 мільйонів 209 тисяч гривень. Фонд заробітної плати – 4 мільйони 862 тисячі або 25,3% від доходу, отриманого громадою.

У Кобеляцькій міськраді редакція нарахувала 19 працюючих. Бюджет Кобеляк згідно із плановими надходженнями на 2018 рік має скласти 8 мільйонів 200 тисяч гривень. Фонд заробітної плати – 2 мільйони 320 тисяч гривень або 28,2 відсотки.

У виконкомі Білицької селищної ради разом із сторожами та прибиральницею працюють 14 чоловік. Бюджет селища на 2018 рік становить 7,5 мільйонів гривень. На зарплату із нарахуваннями витратили майже 2 мільйоні або 26,6 %.

Неупереджені цифри засвідчують, що попри суттєве зростання кількості чиновників у Бутенківській ОТГ, відсоток витрат на утримання чиновницького апарату виявився найменшим. Найбільше «на себе» витрачають у Кобеляцькій міській раді. Білики – посередині. Але тут потрібно враховувати, що наступного року у зв’язку із припиненням діяльності підприємства «Сільські традиції», доходи селищного бюджету суттєво зменшаться. Білики зароблятимуть лише 5,7 мільйона гривень. І в разі, якщо фонд заробітної плати у селищній раді залишиться на сьогоднішньому рівні, частка витрат на утримання виконкому зросте до 35 відсотків.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2018, 13:32 | Кобеляки | Фінанси


1. 1juriy / 19 грудня 2018, 18:49
Цифри ,які не дають об’єктивної картини.Поясню. Статті наповнення бюджету Бутенок і Кобеляк різні.У Бутенок в бюджеті є 60% ПДФО.Якби Кобеляки приєднали хоча б одну громаду з бюджетом в 1 гривню за законом їм теж надійшло ПДФО з мешканців міста в розмірі 60%.Ті 8,2млн змінилися б на 50млн або і більше.У Кобеляках на порядок більше робочих місць ніж у Бутенок.І витрати на апарат у цьому випадку у Кобеляк були б привабливіші.А
2. 1juriy / 19 грудня 2018, 19:13
А так ці показники я трактував би так:Бутенки отг 3771 чоловік 27 чиновників на зарплаті в 4.862 млн..Тобто 1 чиновник з середньою зарплатою 180 тисяч у рік обслуговує 140 мешканців БУТЕНКІВСЬКОЇ ОТГ. Кобеляки 9961 чоловік 19 чиновників на зарплаті в 2,32 млн..Тобто 1 кобеляцький чиновник з середньою річною зарплатою 122 тисячі обслуговує 524 чоловіки.Явно Бутенки з жиру бісяться.
3. orakul / 19 грудня 2018, 19:39
2.1juriy
«Явно Бутенки з жиру бісяться.»

Бутенки бісяться, а редакція маніпулює лошарами. Ніде не сказано, а мо десь і сказано, який відсоток бюджету можна витрачати на зарплату. По логіці редакції, якби в Бутенках був бюджет не 19 млн., а наприклад, 190 млн., то на зарплату б вони могли витрачати 48,62 млн і це було б ті самі 25,3% від доходу. А якби в Кобеляках був бюджет не 8,2 млн., а 0.82 млн., а на зарплату витрачалося 232 тис., тобто 232/19=12.2 тис грн. на рило у рік, тобто по 1000 грн у місяць, то це б теж складало 28,2%. І редакція все одно стверджувала б, що "Найбільше «на себе» витрачають у Кобеляцькій міській раді". Оцю хрень можна назвати, якщо комусь треба "деятельность, направленная на манипулирование общественным сознанием граждан". І за таку дєятєльность СБУ може запросто робити обшуки, як зробили їх у Полтаві. Куди там НКВД. В НКВД до такого б хрен додумалися а в Польтаві - запосто. Мабуть так роблять у свобідній гейропі? Де там селена,мо вона пояснить, як це вони стикується із правом на свободу слова і іншими правами людини. Підкажу, що будь яке сказане чи написане слово - маніпуляція свідомістю.Посилання на antikor.com.ua
4. orakul / 19 грудня 2018, 19:56
І оця вся хрень лишній раз доводить, що одним маніпулювати можна, а іншим - зась. Пришиють сєпаратизм і маніпулювання свідоммістю. А хто там є із юристів, бо ліньки шукати закони, чи є таке і КК чи ще десь? Я як прочитав, так і афонарєл, блін, "деятельность, направленная на манипулирование общественным сознанием граждан". Хрен зна, що воно за дєятельность, але це те саме, що колись, як пишуть свідомі, сажали "за намєрєніє". Намєржніє, це нематеріальне, це тупо думка. Афігєть. Оце ми такої свободи добилися? І кого шмонали? Членів якогось "Руського содружества". Ну,якщо хтось не в курсі, то це означає -дискримінація за національною ознакою. От спробували б вони прошмонать єврейське содружество чи синагогу. Капець. Ну другий день би повилітали з роботи і про це писали б усі ньюйорк-таймси і кричали б усі сі-ен-ен-и і євроньюзи. Один із потерпілих Юрій Погода формляв і видавав "Дневник приказчика". це щоденник Бобобшка, який презентували у нас і він є в продажі і в райбібліотеці. Треба його вилучити, як колись вилучали «ПСС» Сталіна.
5. orakul / 19 грудня 2018, 20:07
Треба сторого по суті, бо адмін і це повидаля. Тож, строго по суті. Про витрати на зарплату. Беремо усі витрати і ділимо на число працівників і на число місяців в році. Бутенки - 4.862/27= 180 тис./12 = 15 тис в місяць. Кобеляки - 2.32/19= 122 тис./12 = 10.1 тис. в місяць. Білики - 2.0/14=157 тис./12=13 тис в місяць. От така картина маслом, а не та, яку намалювали. Звісно, не 1.5 бабині тисячі і не 3,3 тисячі мінімалки, але, якщо словами автора, то "Неупереджені цифри засвідчують", що у Кобеляках найменша усереднена зарплата одного працівника. Може усю її отримує Копелець, так то вже інша справа. То вже треба копати по іншому, але, ця стаття є упереджена маніпуляція.
6. gering / 19 грудня 2018, 20:11
заробітна плата голови Бутенківської с.р. Скрильника М .В. складає 31962 грн. на місяць,з неї лише 7500 це посадовий оклад.все інше премії та доплати,секретар виконкому Дрига В.С.-зарплата 18732 грн.,з них 6600 посадовий оклад.все інше премії.Тобто сума премій та доплат збільшує суму передбачену за роботу на даних посадах в 3 або навіть в 4.4 раза.А скільки отримує медсестра,молодий вчитель-мінімальну 3723 грн.Так ,щоб не писало ЕХО -А в Бутенках жирують,а не думають за людей.
7. Сашко / 19 грудня 2018, 20:14
2.1juriy
« так ці показники я трактував би так:Бутенки отг 3771 чоловік 27 чиновників на зарплаті в 4.862 млн..Тобто 1 чиновник з середньою зарплатою 180 тисяч у рік обслуговує 140 мешканців БУТЕНКІВСЬКОЇ ОТГ. Кобеляки 9961 чоловік 19 чиновників на зарплаті в 2,32 млн..Тобто 1 кобеляцький чиновник з середньою річною зарплатою 122 тисячі обслуговує 524 чоловіки.Явно Бутенки з жиру бісяться.»

Шановний Юрій, а чому б по Вашій методиці не порахувати наступним чином. У Бутенках після вирахування фонду заробітної плати залишається 14 мільйонів 347 тисяч гривень. Поділіть цифру на 3771 ( кількість жителів). Отримуємо 3804 гривні на людину. У Кобеляках залишок після вирахування зарплат 5 мільйонів 880 тисяч. Жителів - 9961. Отже міська влада витрачає на кожного жителя райцентру 590 гривень. Таки жирують Бутенки. Ви ж самі почали застосовувати таку методику. А цифру у 50 мільйоні звідки Ви взяли? Де дані, звідки взяті? Так, Кобеляки, мали б значно більший бюджет аби створили громаду. Але ж... Аби у бабушки був ..уй, вона була б дєдушкой. Без образ. Лише математика.
8. 1juriy / 19 грудня 2018, 20:20
Саша,а ти не Ісип?
9. Сашко / 20 грудня 2018, 13:31
8.1juriy
«Саша,а ти не Ісип?»

Ні я не Ісип. А по суті є що сказати?
10. Сашко / 20 грудня 2018, 13:42
1.1juriy
«.Якби Кобеляки приєднали хоча б одну громаду з бюджетом в 1 гривню за законом їм теж надійшло ПДФО з мешканців міста в розмірі 60%.Ті 8,2млн змінилися б на 50млн або і більше.У Кобеляках на порядок більше робочих місць ніж у Бутенок.І витрати на апарат у цьому випадку у Кобеляк були б привабливіші.А»

Шановний Юрій по-перше, нагадую Вам, що всі оті "може", " якби" є виключно припущеннями. По-друге, знову ж, якщо використовувати Ваші " може", то я в свою чергу можу припустити, що кількість працівників виконкому потенційної Кобеляцької громади може зрости у десять разів. І тоді знову ж будуть інші відсотки. Так що давайте по факту. Ну, а коментувати маніпулятора Оракула - собі дорожче. Мужик ти ще почни квадратний корінь із зарплати твого коханого Копельця виводити чи на курс долара переводити. У статті написано за здравіє, а маніпулятори заголосили за упокій. Нагадаю, що найголосніше "Тримай злодія" кричить, як правило сам злодій. Це я про те, що про маніпуляції нам торочать ті, хто сам їх використовує, більше того, сам давно став їх жертвою.
11. 1juriy / 20 грудня 2018, 15:31
Поскільки ,Ви не з офісу реформ поясню.Порівнювати ОТГ, повноваження якої складаються із повноважень сільради та райради підкріплених відповідним бюджетом із сільрадою та міськрадою недоцільно.Різні підґрунтя.Це маніпуляція,це примітивно. Автор статті або неграмотний,або відпрацьовує гроші за замовлення.Що до 50млн.порівняйте освіту Бутенок і Кобеляк працівники яких свої 60% прфо залишать за місцем проживання .А є лікарня,рес газова служба маса інших державних структур в м Кобеляки працівники яких теж своє ПДФО залишать в місті.Та з 27 чиновників Бутенок частина мешканці Кобеляк які 60% пдфо перераховують не в отг а за місцем приписки.От візьміть складіть ці кошти і вийдете на суму не меншу ніж яку я вказав.Якщо цікаво можемо разом порахувати.
12. orakul / 20 грудня 2018, 17:47
10.Сашко
« ти ще почни квадратний корінь із зарплати»

Можна й квадратний корінь, тільки до чого тут Копелець. Просто стаття так написана і вибрані такі показники, щоб показати, що у Кобеляках найбільші витрати на зарплату і найбільші зарплати. Я показав, що то є брехня. В Кобеляках в середьому один працівник отримує менше ніж у Бутенках і Біликах. І це тупо хвакт, хоч із корнем, хоч із логарихмом, а хоч із самим інтегралом. Далі можете тут тлумачити про різні статті надходжень, про різні бюджети і хфункції і навіть про різних коханок, але в статі підводилось все до того, що у Кобеляках найбільші витрати, а оскільки зарплати конкретно не вказувались, то читач повинен був зробити висновок, що в Кобеляках і найбільші зарплати і найбільше розкрадається чи використовується не за призначенням.
13. orakul / 20 грудня 2018, 17:49
11.1juriy
«Поскільки ,Ви не з офісу реформ поясню»

Не треба бути таким довірливим. Усьо буває.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації