Вхід | Реєстрація

Проведення «Дня відкритих дверей» у Кобеляцькому відділі поліції стає традиційним

Проведення «Дня відкритих дверей» у Кобеляцькому відділі поліції стає традиційним

На цей раз Кобеляцький відділ поліції гостинно відчинив свої двері для учнів Бутенківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Кобеляцького району. На ознайомчу екскурсію прийшли майбутні випускники навчального закладу. З організацією діяльності відділу, завданнями, які виконує поліція, та особливостями роботи підрозділів - ознайомили працівники Кобеляцького відділу поліції інспектор з ювенальної превенції Владислав Васюта та інспектор з кадрового забезпечення Тетяна Ніконенко.

Головна мета зустрічі в стінах відділу - дати можливість зрозуміти і роз’яснити дітям, що поліція це правозахисний орган.

Під час зустрічі з школярами Владислав Васюта ознайомив з основними положеннями кримінального та адміністративного законодавства. Насамперед, зупинився на відповідальності, передбаченій для неповнолітніх за вчинення ними протиправних дій. Роз’яснив про негативні наслідки вживання спиртних напоїв, наркотичних засобів та тютюнопаління, звернув увагу на поведінку у громадських місцях та навчальному закладі, недопущенні пропусків уроків без поважних на те причин.

Інспектор кадрового забезпечення Тетяна Ніконенко в свою чергу розповіла майбутнім випускникам про умови вступу на службу в лави Національної поліції України та Збройні Сили України.

Тетяна Анатоліївна наголосила хто такий поліцейський, в яких підрозділах вони працюють, які завдання виконують, про особливості спецзасобів та з чим стикаються правоохоронці кожен день. Після чого довела до відома присутніх інформацію про вищі навчальні заклади системи МВС: «Наша основна мета сьогодні – якомога ширше познайомити випускників з професією та роботою поліцейського, розповісти про умови вступу до вищих навчальних закладів внутрішніх справ. В нашому випадку це можуть бути професії слідчих, оперуповноважених, дільничних офіцерів та інспекторів поліції – зауважила Тетяна Ніконенко.

Після цього дітям показали кімнату прийому громадян, а потім провели до чергової частини, куди надходить найперша інформація про злочини та правопорушення. Екскурсія продовжилася демонстрацією спеціальних засобів захисту працівників поліції. Бажаючі мали можливість одягнути на себе бронежилети, шолом та відчути себе у ролі справжнього захисника.

Учні залишились задоволеними, висловили подяку працівникам поліції, а деякі проявили бажання в подальшому служити в органах Національної поліції.


Автор: Анастасія Вітрук, прес-служба Кобеляцького віддлу поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2018, 15:25 | Кобеляки | Суспільство
1. Sedoy / 22 грудня 2018, 11:07
Тетяна Анатоліївна наголосила хто такий поліцейський, в яких підрозділах вони працюють??? И это сотрудник пресслужбы? Мову вчила?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації