Вхід | Реєстрація

Злочинці напиляли дубів на 260 000 гривень

Злочинці напиляли дубів на 260 000 гривень

Випилювання дерев відбувалось на території ботанічного заказника.

Протягом минулого тижня до Новосанжарського відділення поліції надійшло 86 заяв та повідомлень, що зареєстровані в журналі єдиного обліку. До реєстру досудових розслідувань внесено 7 повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення.

Уночі з 9 на 10 грудня крадіжка сталася в Писарівці. Як повідомив правоохоронцям 28‑річний житель цього населеного пункту, у його дворі побували незвані гості. Зловмисники зняли з циркулярки двигун, вартістю 4000 гривень. За цим фактом проводяться пошукові заходи. Злочин класифікується як крадіжка, карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

11 грудня на лінію 102 зателефонувала жителька Нових Санжар. Вона розповіла, що до її будинку проникла невідома особа. Зловмисник віджав пластикове вікно і через нього потрапив у приміщення. З будинку злочинець викрав 200 доларів, два золоті ланцюжки та золоту каблучку, загальною вагою близько 15 грамів. Сума завданих збитків встановлюється. За цим фактом проводиться перевірка. Вирішується питання про внесення події до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. За крадіжку, поєднану з проникненням у житло, на злочинця чекає позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Цього ж дня із письмовою заявою до поліцейських звернувся житель Соколової Балки. Чоловік повідомив, що до нього зателефонувала невідома особа і представилась працівником банку. Під приводом зміни ключа безпеки «банкір» зняв із карти чоловіка 3000 гривень.

За такі дії шахраєві «світить» штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

13 грудня до поліцейських звернулись працівники новосанжарського лісового господарства. Вони з’ясували, що вночі невідомі особи самовільно вирубали деревину на території ботанічного заказника «Зачепилянський», що знаходиться в Зачепилівці.

При огляді місця події було виявлено поруб 16 дерев дуба звичайного. Загальна сума завданої шкоди становить 259 208 гривень. Відповідно до частини 1 статті 246 ККУ, незаконна порубка дерев у заповідниках карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 грудня 2018, 15:41 | Нові Cанжари | Кримінал
1. Slavko / 21 грудня 2018, 10:49
Самі й розвели такий бардак. Минулого року ми, жителі кобеляцького району намагались зупинити випилку лісосмуг у Санжарах, їздили до новосанжарського відділу поліції, який це прикривав. Тепер – маєте.
..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації