Вхід | Реєстрація

Проведено комісійний рейд по розважальних закладах міста

Працівники Октябрського райвідділу міліції спільно з представниками органів місцевого самоврядування організували профілактичний рейд по розважальних закладах Полтави, з метою запобігання порушенням громадського порядку під час масового відпочинку молоді.
Полтава по праву вважається містом молодіжним і студентським. У двадцяти чотирьох навчальних закладах усіх рівнів акредитації тільки на денній формі навчається більше 30 тисяч студентів. Немало у місті і працюючої молоді, яка приїжджає до Полтави з інших населених пунктів.
Зважаючи на популярність у молодіжному середовищі активних форм відпочинку у нічних закладах дозвілля, у міських розважальних закладах завжди людно. Але слід пам’ятати, що на молодь розповсюджуються окремі правові обмеження, передбачені нормами законодавчих актів. Так, у розважальних закладах діє пропускний режим, що передбачає для клієнтів вікові обмеження, існують заборони щодо вжитку алкогольних напоїв і паління. Але, як не прикро звучить, на практиці суб’єкти господарювання не завжди виконують законодавчі заборони.
Питання профілактики молодіжної злочинності, як одне з пріоритетних в діяльності правоохоронних органів, обговорювалося 4 лютого на координаційній нараді керівників правоохоронних органів Октябрського району міста Полтави під головуванням заступника прокурора області Анатолія Мельника (за участю начальника територіального підрозділу міліції Анатолія Гриценка і прокурора району Андрія Миронова). За результатами обговорення було прийнято рішення про проведення комісійної перевірки розважальних закладів міста.
Під час перевірки закладів «ревізори» виявили низку порушень вимог чинного законодавства, зокрема: відсутність у двох закладах міста дозволу на роботу у нічний час, а також документів, які погоджують роботу закладу з санепідемстанцією та МНС; продаж алкогольних напоїв неповнолітнім відвідувачам та деякі інші.
В процесі профілактичного відпрацювання працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей склали 26 адміністративних протоколів за фактами продажу неповнолітнім спиртних напоїв і тютюнових виробів (ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення), 37 – за дрібне хуліганство (ст.173 КУпАП), 9 – за вчинення насильства в сім’ї (ст.173*2 КУпАП). 70 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за розпивання спиртних напоїв та появу у п’яному вигляді в громадських місцях (ст.178 КУпАП), двох – за втягнення неповнолітніх у розпивання спиртних напоїв (ст.180 КУпАП), 62 – за неналежне виховання своїх дітей (ст.184 КУпАП).
Слід зазначити, що практика комісійної перевірки закладів дозвілля дозволяє своєчасно виявляти недоліки і вживати відповідні заходи по їх усуненню. До слова, минулого року, спільними зусиллями працівників ВКМСД та управління сприяння підприємству Полтавської міської влади було організовано і проведено ряд перевірок комп’ютерних та Інтернет-клубів на предмет демонстрації кіно-, аудіо-, відеопродукції сексуального чи еротичного характеру без наявності позитивного висновку Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, ліцензій та інших необхідних документів, визначених чинним законодавством.
Спеціальні заходи, направлені на виявлення і запобігання порушенням українського законодавства з боку суб’єктів господарювання, які працюють у сфері послуг, – це без сумніву дієва міра. Утім без зміни ставлення власне підприємців до вимог вітчизняних законів позитивних результатів не досягти. Слід пам’ятати, що якість послуг, які надаються населенню, більшою мірою залежить не від пильності правоохоронців та органів місцевої влади, а від рівня загальної культури і правової свідомості підприємців та споживачів.

Автор: ВЗГ ГУМВ За інформацією Світлани Росси, помічника начальника Октябрського РВ ПМУ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2010, 17:16 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації