Вхід | Реєстрація

Новорічний калейдоскоп

Новорічний калейдоскоп

Головна ялинка Царичанської громади засвітила свої вогні 22 грудня.

На 15 годину центр селища вже був наповнений велелюдним натовпом. Сюди з’їхались і зійшлися чимало мешканців громади. Надто ж було багато дітей. І це добре, бо новорічних див найбільше чекають дітлахи. Велика ялинка була дуже гарна, прикрашена іграшками школярів та учасників конкурсу на кращу іграшку — як дорослих, так і дітей. Щоб головна ялинка радувала око мешканців красою, дуже постарались працівники селищної ради, Центру культури та дозвілля, інші служби, котрі напередодні провели встановлюючі роботи. Організатори заходу розділили територію на святкові зони, які виконували свої приємні функції. Мешканцям і гостям новорічного свята було де побувати і зробити безліч світлин на згадку. Поруч Головної ялинки милувався симпатичний Сніговик, який оздобили члени молодіжної ради та працівники Будинку дитячої та юнацької творчості. Вони ж і провели конкурсні розваги для дітлахів у дитячій ігровій зоні. Чимало зусиль доклали до оздоблення святкових атрибутів і працівники центральної бібліотеки. Неподалік Сніговика розгорнулася справжня казкова зона із ялинкою, великим годинником, «троном» для Діда Мороза і, власне, самим Дідом Морозом. Тут залюбки крутились і діти, і дорослі. Кожен міг посидіти на «троні» та постояти біля скромного з посмішкою Діда Мороза, попозувавши на фотооб’єктив. Таку чарівну зону облаштували спільно із селищною радою райдержадміністрація і бібліотекарі. Крім того, до послуг любителів фотографуватися тут крутилися кумедні мультяшні герої — білочки із «Льодяникового періода».

Свято в суботу перетворилося на справжнє народне гуляння, адже крім новорічної програми, люди могли поласувати двома видами гарячої каші, глінтвейном та чаєм, а також різними смаколиками в торгівельних рядах. Пригощали усіх гарячими стравами працівники селищної ради. Варили кашу працівники військкомату і селищної ради.

Та повернемось до головного дійства. Присутніх на святі привітали Дід Мороз (Володимир Макатуха) та Снігуронька (старшокласниця Яна Безрукава). Усі стали свідками видовищного школярського флешмобу з Прядівської, Преображенської, Бабайківської, Лисківської, обох Царичанських шкіл. Між флешмобами виступали юні артисти школи естетичного виховання, БДЮТу, самодіяльні артисти Центру культури та дозвілля, сільських клубів Бабайківки, Прядівки, Юр’ївки. Загалом позитивні емоції у відвідувачів вирували. Крім того, усі артисти від спонсорів отримали солодкі подарунки. Гості свята також раділи новорічному яскравому феєрверку. Напередодні відкриття головної ялинки в громаді був оголошений конкурс на кращу ялинкову прикрасу — 2018. Кожна іграшка була особлива. Одні іграшки вражали неординарним виглядом, інші — матеріалами, з яких були зроблені. На конкурс було подано понад 20 іграшок, за які кожен з жителів міг проголосувати на сайті «Царичанська офіційна сторінка». Усього проголосували понад 500 чоловік. Тож почесне третє місце посіла Інга Передерій, учениця 5- го класу Лисківської філії, друге місце — Євген Бєсов, учень Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Перше місце розділили школярі Богдана Шулик і Таміла Тацуля з Бабайківки. Призовий фонд від виконкому селищної ради — 1000, 500 і 300 гривень. Новорічна святкова програма завершилася вітаннями керівників району, громади, депутатів та запальною дискотекою від клубу «Енерджі» (Кобеляки). Почесні гості також вручили конкурсні премії виконавцям іграшок. Спонсорами свята виступили виконком селищної ради, депутат обласної ради Гошгар Мухтаров, районна держадміністрація та райрада. За підготовку свята мешканці Царичанської громади окрему вдячність висловлюють колективам селищної ради, Центру культури та дозвілля, Будинку дитячої та юнацької творчості, центральної бібліотеки.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2018, 13:32 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації