Вхід | Реєстрація

Малоперещепинську громаду обслуговуватиме власна пожежна команда

Малоперещепинську громаду обслуговуватиме власна пожежна команда

Свою роботу рятувальники офіційно розпочнуть із 1 січня 2019 року.

19 грудня в Малій Перещепині відкрили підрозділ місцевої пожежної охорони. У ньому працюватимуть чотири водії, чотири рятувальники, начальник і бухгалтер. Підрозділ дислокується в приміщенні колишньої колгоспної контори.

На облаштування місцевої пожежної охорони з бюджету громади витратили 267 000 гривень. Пожежний автомобіль на базі ЗІЛ-130 малоперещепинським рятувальникам передали новосанжарські колеги.

За словами сільського голови Анатолія Трояна, пожежні працюватимуть у цілодобовому режимі. Рятувальники обслуговуватимуть такі населені пункти: Мала Перещепина, Старі Санжари, Пристанційне, Пологи, Велике Болото, Лисівка, Кустолове Перше, Маньківка та Стрижівщини.

— Поки що пожежна охорона утримуватиметься з бюджету громади, — говорить Анатолій Троян. — Та ми звернулися до сусідніх громад із пропозицією співфінансування.

Раніше мешканці Малоперещепинської ОТГ викликали новосанжарських рятувальників. Та вони не могли відреагувати на виклик оперативно, оскільки відстань між населеними пунктами становить близько 30 кілометрів. Протягом 2018‑го таких викликів було дев’ять.

Тепер у Малій Перещепині працюватиме власна пожежна команда. Офіційно свою роботу рятувальники розпочнуть із 1 січня 2019 року.

До речі, серед створених у Новосанжарському районі об’єднаних територіальних громад Малоперещепинська першою відкрила підрозділ пожежної охорони.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2018, 17:40 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації