Вхід | Реєстрація

Затвердили селищний бюджет на 2019 рік

Затвердили селищний бюджет на 2019 рік

Минулої середи в Царичанській громаді відбулася сесія, на якій затвердили проект про селищний бюджет на 2019 рік.

Він становитиме 103404724 гривень. Доходи загального фонду селищного бюджету — 102033386 гривень, спеціального фонду — 1371338 гривень. Видатки становитимуть 103404724 гривень, видатки загального фонду — 100033386 гривень, спеціального фонду — 3371338 гривень. Також на наступний рік депутати визначили захищеними видатками селищного бюджету видатки загального фонду на оплату праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплату комунальних послуг та енергоносіїв; поточні трансферти населенню і місцевим бюджетам; забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування; оплату енергосервісу. Як зазначив голова Геннадій Сумський, усі соціальні статті ні на копійку не зменшили. Харчування пільгових категорій дітей в пріоритеті. Більш того, кошти направлені і на ті категорії дітей, що не передбачені законом. Це — учні 1–4 класів, діти переселенців, учасників АТО, малозабезпечених сімей.

Як повідомила присутнім заступник селищного голови з економічних питань Ірина Смоляга, основною характеристикою бюджетної політики Царичанської громади буде зміцнення податкового потенціалу та фінансової спроможності місцевого бюджету, забезпечення збалансованості та стійкості бюджетної системи та інше.

На утримання установ освіти пропонується направити видатки в сумі 60351923 гривень; охорону здоров’я — 18133677 гривень; соціальний захист та соціальне забезпечення — 4022225; установ культури — 4504302 гривень; фізичну культуру та спорт — 1578893; органи місцевого самоврядування — 10684746; житлово–комунальне господарство — 1280545; дорожнє господарство — 550000; інші заходи, пов’язані з економічною діяльністю — 200000; природоохоронні заходи — 27600; бюджет розвитку — 2000000 гривень (кошти підуть на завершення виготовлення проектно—кошторисної документації по реконструкції будівлі Прядівської амбулаторії під загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів з облаштуванням прилеглої території; реконструкцію Царичанської районної лікарні; придбання трактора та причепа в рамках співфінансування проекту DOBRE «Екосервіс» у громаді; капітальний ремонт по вулиці Царичанській (виготовлення проектно—кошторисної документації); капітальний ремонт центральної бібліотеки; міжбюджетні трансферти — 523313 гривень на спільне утримання апарату центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді (63124 гривні); фінансову підтримку ФСТ «Колос» (124362 гривні); надання соціальних гарантій інвалідам, фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям– інвалідам тощо (5200 гривень); трудовий архів — 178274 гривні; на виконання цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в районі (22301 гривня); цільову програму соціального захисту населення (130052 гривні), з них на фінансову підтримку ради ветеранів (251888 гривень) та організації воїнів–інтернаціоналістів «Захист» (13788 гривень) тощо.

У ході сесії депутати затвердили програму соціально–економічного та культурного розвитку селищної ради на наступний рік, погодили рішення про передачу міжбюджетних трансфертів до районного та обласного бюджету, внесли зміни до рішень селищної ради, затвердили фінансовий план центру первинної медико—санітарної допомоги, програму розвитку й підтримки сфери надання адміністративних послуг, положення про створення молодіжної ради та багато інших питань. Крім того, визначили пріоритетні напрями та об’єкти (близько 60 проектів), які доцільно фінансувати із залученням коштів державного, обласного та місцевого бюджетів.

Як повідомив голова ОТГ Геннадій Сумський, завдяки співпраці з американською програмою, у Преображенці планується створити муніципальні відділи пожежних і поліцейських команд. Сумський пояснив, що це село — найбільш зручне з точки зору географічного положення. Також керівник запевнив, що в громади на майбутній рік багато планів та додав:

— Будуть залишки коштів — спрямовуватимемо їх на благоустрій громади.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2018, 16:35 | Царичанка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації