Вхід | Реєстрація

Водопостачання подешевшало на 2 гривні

Водопостачання подешевшало на 2 гривні

27 сесія районної ради 7–го скликання відбулася 19 грудня. За чергою денною було 23 питання. Більшість з них взяли до уваги, так як були розглянуті на засіданнях постійних комісій. Депутати голосували вже за прийняті рішення членів комісії.

Депутати районної ради визначили районний бюджет на наступний рік. Отже, доходи районного бюджету становитимуть 84145935 гривень. Загальний фонд — 84086035 гривень. Спеціальний фонд — 59900 гривень. Оборотний залишок бюджетних коштів районного бюджету у розмірі 30000 гривень (0,04 відсотка). Резервний фонд — 10000 гривень (0,01 відсотка видатків загального фонду).
Також народні обранці затвердили структуру, чисельність виконавчого апарату районної ради. Буде 6 чоловік виконавчого апарату і 6 — обслуговуючого.

У ході сесії присутні приділили пильну вагу питанню трудового архіву. Затвердження Програми розвитку архівної справи депутати вважають дуже потрібною, бо як сказала голова постійної комісії з питань соціально–економічного розвитку, бюджету та інвестицій Валентина Семенча, архів — це наше майбутнє, особливо, коли людина йде на заслужений відпочинок. Від певної довідки часто залежить майбутня пенсія. І тому, як наголосила Семенча, дуже важливо донести до кожного колективу важливість фінансування архівної справи.

Голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів, благоустрою, житлово–комунального господарства та комунальної власності Юрій Баршак повідомив присутнім про зміни в рішеннях районної ради від 27 липня поточного року. Зміни виклали в новій редакції. Мова йде про зміни в тарифах на центральне водопостачання та водовідведення для комунгоспу. Нагадаємо, що влітку сесія прийняла рішення про підвищення тарифів згідно запиту комунгоспу. Були гарячі дебати, непорозуміння, оцінка Антимонопольного комітету. Та врешті–решт було досягнуто згоди разом з допомогою бюджету селищної ради, і ціна на воду становила 22 гривні. На сьогодні рішення переглянуте, узгоджене, досягнуте разом із селищною радою, і згідно з актом перевірки Головного управління Держпродспоживслужби від 29 жовтня 2018 року на користь населення. Згідно змін, тариф на воду становитиме 20 гривень 5 копійок за 1 кубічний метр для усіх категорій споживачів. А також тариф для населення на водовідведення становитиме 13 гривень 19 копійок. Для бюджетних організацій та установ — 115 гривень 85 копійок. Для інших споживачів — аналогічна цифра.

У ході сесійного заходу депутати також заслухали звіти голів комісій Валентини Семенчі та Юрія Баршака, узгодили план роботи районної ради на наступний рік, делегували Світлану Горбачову як кандидата до складу Кам’янського госпітального округу, та інше.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2018, 14:21 | Царичанка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації